Bijgewerkt: 16 augustus 2022

Haat-liefde Brazilië en WK door Marjon van Royen

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
16-06-2014

Brazilië, het grootste voetballand ter wereld, is de standplaats van de bevlogen Latijns-Amerika journaliste Marjon van Royen (1957). Ze heeft grondige kennis van dit continent in opkomst, maar is ook een echte verteller. Het WK voetbal is inmiddels in volle gang – maar wat betekent voetbal voor de Brazilianen in hun dagelijks leven? En waarom is meer dan de helft van de bevolking tegen het WK?

Foto Amstelveen
(Bron Bibliotheek Amstelland - 2014)

Journaliste en publiciste Marjon van Royen in Brazilië


Wonend tussen de sloppenwijken maakte Marjon van Royen mee, hoe het eeuwige Samba-land Brazilië uitgroeide tot de aantrekkelijke ‘Grande Dame’ van de opkomende naties. Maar hoe lang nog? Wat verandert er werkelijk aan Brazilië en wat niet? Marjon van Royen is een zeer bevlogen journalist. In de 13, jaar dat zij correspondent is vanuit Rio de Janeiro beweegt ze zich met groot gemak door alle lagen van de diverse Latijns-Amerikaanse samenlevingen, en kan daar uiterst boeiend over vertellen.

Op woensdag 2 juli 2014 doet zij dat in bibliotheek Stadsplein Amstelveen van 20.15 tot 22.00 uur. De toegangsprijs is € 7,50 en voor pashouders € 5,-. Kaarten kunt u online bestellen via de website van de bibliotheek www.debibliotheekamstelland.nl  of in een van de Amstelland bibliotheken.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.