Bijgewerkt: 23 maart 2023

Halte achter Cobra voor museumtram

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
30-11-2006

Door Henk Godthelp
Henk Godthelp Amstelveen

De museumtram die in de zomer over het oude spoor tussen Bovenkerk en het hoofdstedelijke Haarlemmermeerstation rijdt, moet met ingang van de nieuwe dienstregeling ook een halte krijgen ter hoogte van het Cobra Museum in het Stadshart. Een woordvoerder van de stichting Electrische Museumtramlijn Amsterdam, die de lijn exploiteert, heeft hierop aangedrongen bij het college van B&W.

Museumtram  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

De museumtram tijdens de rit tussen Amstelveen en Amsterdam


De 'Cobra-halte' moet worden gesitueerd ter hoogte van de Thorbeckelaan en zou daarmee zijn gelegen tussen de reeds bestaande haltes Stationsstraat (station Amstelveen) en Molenweg. De Stationsstraat wordt beschouwd als de stop voor Museum Jan van der Togt in de Dorpsstraat.

Burgemeester J. van Zanen was niet ongevoelig voor het verzoek en zegde toe een en ander te zullen onderzoeken. De nieuwe halte zou met ingang van de nieuwe zomerdienstregeling van volgend jaar moeten zijn gerealiseerd.

De museumtram kent de volgende haltes: eindpunt Haarlemmermeerstation/ remise Karperweg/ IJsbaanpad (op verzoek)/ Jollenpad/Koenenkade (op verzoek)/ Van Nijenrodeweg/ Kalfjeslaan/Amsterdamseweg/ Karselaan/ Molenweg/ Stationsstraat, station Amstelveen/ Handweg/ Noorddammerlaan, eindpunt station Bovenkerk/ (Vierlingsbeek, Overstap richting Amsterdam).


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.