Bijgewerkt: 23 april 2024

Handhaving is deze zomer weer aanwezig op de rivier Amstel

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
13-05-2023

Het handhavingsteam van de gemeente Amstelveen is sinds begin mei 2023 op mooie dagen weer actief op de Amstel om overlast door pleziervaart aan te pakken. Vooral harde muziek en te hard varen veroorzaken jaarlijks veel hinder voor omwonenden.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2023)

Herbert Raat (VVD) wethouder Handhaving op donderdag 4 mei 2023 vaart mee op een van de eerste vaartochten van de gemeentelijke handhavingsboot met twee handhavers

Herbert Raat (VVD) wethouder Handhaving voer vorige week op donderdag 4 mei 2023 mee op een van de eerste vaartochten van de gemeentelijke handhavingsboot. 'We hebben de eerste klachten van omwonenden over overlast op het water alweer binnengekregen. We doen er alles aan om deze zomer zo vaak als mogelijk aanwezig te zijn op mooie dagen. De geluidsoverlast wordt vooral veroorzaakt door sloepen met grote groepen aan boord. We gaan de verhuurders van boten dan ook aanschrijven met het verzoek om huurders aan te spreken op hun gedrag op het water. In Amsterdam gelden strenge regels, maar ook over de gemeentegrens op de Amstelveense wateren gelden regels. Waar mogelijk treden wij op tegen overlastgevers. Verder vragen wij iedereen om rekening met elkaar te houden'- zegt wethouder Raat.

Vaarregels. Om de belangrijkste vaarregels onder de aandacht te brengen, staan er al een aantal jaar waarschuwingsborden langs de Amstel ter hoogte van de Kalfjeslaan vanuit Amsterdam gezien en bij de Hollandsedijk vanuit Uithoorn gezien. Hierop staat dat er geen versterkte muziek gedraaid mag worden, 9 kilometer per uur de maximale snelheid op het water is en dat er geen afval achtergelaten mag worden. Wie zich niet aan deze regels houdt, riskeert een boete.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.