Bijgewerkt: 25 juni 2022

Handhavingsacties tegen scooterrijders in het Oude Dorp van Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
08-06-2022

De gemeente Amstelveen voert extra handhavingsacties uit in het Oude Dorp. 'We zien dat scooters door het afgezette deel van de Dorpsstraat rijden. Dat is natuurlijk niet de bedoeling' - zegt Herbert Raat (VVD) wethouder Verkeer die woensdagmiddag 8 juni 2022 een kijkje kwam nemen.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2022)

Wethouder Herbert Raat tijdens de extra handhavingsactie in de Dorpsstraat op 8 juni 2022 met handhavers


De Dorpsstraat tussen het café Het Wapen van Amstelveen en Museum Jan is recent geheel afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, zodat voetgangers en fietsers zich daar vrij kunnen bewegen. 'We krijgen meldingen dat scooters en snorfietsers er toch doorheen rijden alsof het gebied van hen is. Daar treden we tegen op.'

Het Oude Dorp is recent getransformeerd tot een verkeersluw gebied. 'We zagen dat vrachtwagens zich regelmatig vastreden in de smalle straatjes. Maar ook doorgaand autoverkeer zorgde voor onveilige situaties' - zegt wethouder Raat.

Naast het afsluiten van de Dorpsstraat tussen Het Wapen van Amstelveen en Museum Jan zijn er verzinkbare paaltje geplaatst Dorpsstraat, aan het begin van de Stationsstraat en op het Zetveld. Alleen bewoners en ondernemers kunnen door dit gebied rijden met een toegangspas.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.