Bijgewerkt: 21 juli 2024

Handwegkerk tegen vlakte

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
06-12-2006

Door André Gerritsen
Andre Gerritsen  Amstelveen

Het huidige kerkgebouw aan de Handweg verdwijnt zo goed als zeker ten koste van een beperkt aantal woningen in het dure segment.

Dat werd duidelijk in een korte raadsvergadering afgelopen woensdag, waarin de Nota van Uitgangspunten voor de Oostelijke Poeloever werd vastgesteld. De protestantse Handwegkerk is de komende tijd onderdeel van discussie, nu gemeente en raad zich opmaken voor de herontwikkeling van het gebied.

Handwegkerk  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

De Handwegkerk


De protestantse kerkgemeente zal in ruil voor de Handweglocatie mogelijk een kerkgebouw realiseren in Westwijk. De vraag is echter of het kerkbestuur voldoende verdient met de opbrengst van de huidige (grond)locatie, omdat deze voor een belangrijk deel uit water bestaat.

Hoewel de Handwegkerk nog wel op de monumentenlijst staat, een blokkade voor eventuele sloop, liet wethouder Pols woensdag onomstotelijk weten dat, het enige probleem dat de kerk nog heeft is of de kerk voldoende kan verdienen om andere zaken te realiseren." Pols is al enige tijd in gesprek met de eigenaren van het kerkgebouw.

Voor andere belangenbehartigers in het gebied sprak Pols dat hij, eigenaren zoveel mogelijk tegemoet wil komen." In de Nota van Uitgangspunten (NvU) heeft de Handwegkerk inmiddels geen monumentaal karakter meer.

In ruil voor het realiseren van louter dure woningen op de Poeloverlocatie wil de PvdA op andere locaties in Amstelveen goedkope woningen gerealiseerd.


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.