Bijgewerkt: 25 juni 2024

Hangplek voor jongeren in hoek van Middenhovenpark

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Weekblad
16-07-2008

Jongeren in Middenhoven krijgen een eigen hangplek. De gemeente hoopt daarmee de overlast die jongeren momenteel geven, te kunnen verminderen. De jongeren voor wie de hangplek bedoeld is, bevinden zich momenteel vaak op het Middenhovenplein, dichtbij de ingang van het winkelcentrum, waar ook woonbebouwing is.

Zij veroorzaken door hun gedrag nogal wat overlast in de vorm van lawaai en rondrijdende bromfietsen. De nieuwe ontmoetingsplek komt daarom aan de zuidwestkant van het Middenhovenpark, waar in de onmiddellijke nabijheid geen bebouwing te vinden is. De plek is naar voren gekomen uit overleg dat de gemeente met jongeren heeft gevoerd.

De jongeren zien het hoekje in het park als enige goede alternatief voor het plein. Een plaatsje elders in of buiten de wijk vinden zij al snel te ver weg. De uitgekozen plek is ook gemakkelijk te bereiken, onder meer met brommers.

De hangplek, officieel JOP (Jongeren Ontmoetings Plek) geheten, gaat bestaan uit banken, vuilnisbakken, verlichting en een overkapping. De jongeren kunnen zelf over de inrichting meepraten. Maar er worden ook regels opgesteld waaraan zij zich te houden hebben om de plek schoon, heel en veilig te houden. Volgens de planning moet de JOP eind augustus, begin september 2008 gereed zijn.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.