Bijgewerkt: 14 juni 2024

Harmonie Orkest Amstelveen viert haar 100-jarige bestaan

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Harmonie Orkest Amstelveen
02-10-2022

Het Harmonie Orkest Amstelveen viert eeuwfeest in Schouwburg Amstelveen: met groot gelegenheidskoor Eeuwig Feest en speciale gast Tommie Christiaan. Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan dit jaar, geeft Harmonie Orkest Amstelveen op zaterdag 19 november 2022 een feestelijk galaconcert, samen met groot gelegenheidskoor Eeuwig Feest en speciale gast Tommie Christiaan. Het concert begint om 20:00 uur in de grote zaal van Schouwburg Amstelveen.

Foto Amstelveen
(Foto Harmonie Orkest Amstelveen - 2021)

Ingrid Blom voorzitter met dirigent Nico Schimmel van het Harmonie Orkest Amstelveen op 26 april 2021 in Bovenkerk met de gouden 100 jaar jubileumballonnen

Het programma bestaat uit een wervelende mix van klassieke harmoniestukken, koor- en bigbandarrangementen, popmuziek en, natuurlijk, meezingers. Kaarten voor 21 euro zijn verkrijgbaar bij de kassa van Schouwburg Amstelveen. Wie de harmonie een warm hart toedraagt, kan lid worden van de Club van 100 of de Club van 50. Iedereen die 100 of 50 euro doneert wordt lid van deze Club, en krijgt een vip-arrangement tijdens het galaconcert.

Harmonie Orkest Amstelveen werd op 22 juni 1922 opgericht als R.K. Fanfare Bovenkerk. De Facebookpagina van Harmonie Orkest Amstelveen staat de komende weken in het teken van de geschiedenis van het orkest. Elke week plaatsen we een verhaal uit de afgelopen honderd jaar.

Tegenwoordig telt het orkest zo’n 40 leden, het treedt regelmatig in de omgeving van Amstelveen op. Zo gaf het orkest op 24 juni 2022 een optreden tijdens het Zomerfeest Bovenkerk. Ook speelde het orkest in september 2021 op het Unlockfestival in het Openluchttheater Elsrijk. Tijdens 4 mei verzorgt het orkest traditioneel de muzikale omlijsting bij de herdenking in Amstelveen en op Koningsdag brengt het orkest een aubade in Ouderkerk aan de Amstel. Meer informatie vind je op de website harmonieorkestamstelveen.nl .Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.