Bijgewerkt: 22 februari 2024

'Heidag' in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Herbert Raat
17-05-2010

Vandaag (17 mei 2010) gaan we met het college de 'hei' op. De bedoeling is om werkafspraken te maken over hoe we de zaken de aankomende jaren gaan aanpakken. Een zogenaamde 'heidag', dus weg van de dagelijkse hectiek. We zijn dit jaar te gast bij een ondernemer in Amstelveen in plaats van een hotel ergens in de bossen of aan de kust.

Samen met VVD-raadslid Kees Noomen had ik in 2009 gevraagd om 'heidagen' in de eerste plaats in Amstelveen te houden. Zo hebben onze ondernemers er ook baat bij als we de 'hei' op gaan.

Hei Amstelveen
(Bewerkt door Amstelveenweb.com - 2010)

Op de hei


Het idee kwam uit Amsterdam, waar ik toen werkte. In 2003 is daar besloten om dit soort besprekingen in de stad te plannen. Daarvoor werden bijvoorbeeld begrotingsbesprekingen in een duur hotel in het Gooi gehouden. Iedere wethouders kwam dan met zijn of haar dienstauto's en ook ambtenaren moesten ver op pad.

Toenmalig wethouders Rob Oudkerk en Geert Dales vonden dit niet kunnen, omdat er veel bezuinigd moest worden. Sindsdien zit het college van Amsterdam in de ambtswoning van de burgemeester. Dat gaat ook prima, is goedkoper en je bent ook sneller weer thuis!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.