Bijgewerkt: 26 mei 2024

Heijmans wint ontwikkelcompetitie

Nieuws -> Informatief

Bron: Beurs
13-04-2006

Heijmans heeft de eerste prijs gewonnen in de ontwikkelcompetitie Schiphol-Amsterdam-Almere. Dit heeft het bouwbedrijf donderdag bekendgemaakt. Rijkswaterstaat schreef de competitie uit om een oplossing te vinden voor de verkeersproblematiek in dat gebied.

In totaal waren er twintig inzendingen voor de ontwikkelcompetitie. Rijkswaterstaat gaat nu bekijken welke inzendingen kunnen worden meegenomen in de tweede fase van de planstudie Schiphol-Amsterdam-Almere. Daarbij spelen de overwegingen van de jury van de ontwikkelcompetitie een belangrijke rol.

Volgens voorlichter Frank Janssen van Heijmans staan het winnen van de competitie en de uiteindelijke aanbesteding volledig los van elkaar. 'Het is een geheel nieuwe procedure, ze hebben nu alleen de visie van de markt gevraagd', zei hij in een telefonische toelichting tegen Betten Beursmedia News.

Welke ideeen daadwerkelijk in de planstudie worden opgenomen, hangt af van de besluitvorming van het kabinet, die deze zomer wordt verwacht. De uiteindelijke aanbesteding start waarschijnlijk na 2010. 'Het kan dus inderdaad zo zijn dat een aantal van onze ideeen worden overgenomen, maar straks door een ander bedrijf uitgevoerd zullen worden. We hebben door het winnen van de prijs zeker geen voorkeursbehandeling gekregen.'

Heijmans heeft in de betreffende visie ook de financiele details doorberekend die het project volgens de bouwer zal gaan kosten. 'Daar kan ik echter geen mededelingen over doen, dat is aan Rijkswaterstaat', aldus Janssen.

De opgave bij de ontwikkelcompetitie was een duurzame oplossing te vinden voor de bereikbaarheid van het gebied aan de zuidzijde van Amsterdam. Daarbij gaat het om de aanpak van: de A9 door Amstelveen; de Gaasperdammerweg (A9); de verbinding A6/A9 en de kruising A1 met de Vecht bij Muiden.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.