Bijgewerkt: 5 juni 2023

Hello Cello 2022 dag in Amstelveen

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Platform C Amstelveen
03-10-2022

De Hello Cello Dag, onderdeel van het educatieve programma van de Cello Biënnale Amsterdam, strijkt dit jaar neer in Amstelveen op zondag 9 oktober 2022. De Hello Cello Dag is deels gratis toegankelijk en biedt een feestelijke kennismaking met alles wat met de cello te maken heeft. De Hello Cello Dag Amstelveen vindt plaats in Platform C en in Schouwburg Amstelveen.Op het programma staan concerten, een familievoorstelling, workshops en masterclasses: iedereen kan genieten van de veelzijdigheid van de cello. Hoogtepunt is het slotconcert door Jonge Strijkers, Junior Orkest en het Hello Cello Orkest, het grote cello-orkest van de Cello Biënnale, met jonge cellisten uit de regio. Speciaal is het lunchconcert onder de naam ‘Bach & Boterham’, in de Zonnesteinzaal bij Platform C met op het programma Bachs tweede Cellosuite, gespeeld door Ella van Poucke.

MasterClasses en workshops. Enthousiaste cellostudenten kunnen zich opgeven voor twee masterclasses, bedoeld voor gevorderde celloleerlingen. De masterclasses worden gegeven door Honorine Schaeffer, lid van het Concertgebouworkest en door Ella van Poucke, een van Nederlands meest veelbelovende jonge talenten. Cellist Jörg Brinkmann verzorgt voor gevorderde celloleerlingen uit Noord-Holland een workshop improvisatie. Hij is internationaal een begrip in de jazzmuziek is onder andere bekend van het befaamde trio Oliver’s Cinema, samen met trompettist Eric Vloeimans en accordeonist Tuur Florizoone. De allerkleinsten kunnen kennis maken met de cello bij Platform C- docent Leonie Stevens. Aanmelden voor de masterclasses en de workshops kan via de website van Platform C.

Foto Amstelveen
(Bron Platform-C Amstelveen - 2022)


Voorstellingen. De dag start met een inloop in de Stadsschouwburg met cello-ensembles van Platform C, gevolgd door de voorstelling de Familie Vermi-Celli door Theater Jaski in de Kleine Zaal. Het Slotconcert van de Hello Cello Dag vindt plaats in de Schouwburg Amstelveen. Twee ensembles bestaande uit jonge strijkers brengen onder leiding van dirigent Nico Schippers werken van Fauré, Bartók, Vivaldi en Szewczyk ten gehore, met medewerking van de cellisten Ella van Poucke, Merel Coster en Douwe Eisses.  Het concert wordt afgesloten door het Hello Cello Orkest, geleid door Jörg Brinkmann. Kaarten zijn te koop via de website van Schouwburg Amstelveen.

De Hello Cello Dag is een samenwerking van Platform C, Schouwburg Amstelveen, het Conservatorium van Amsterdam en de Cello Biënnale. Op zondag 9 oktober 2022, Platform C, Zonnesteinzaal, Stadsplein 99 Amstelveen / Schouwburg Amstelveen Website: https://platform-c.nu/hello-cello-dag-amstelveen/ Facebook:  Event Hello Cello DagAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.