Bijgewerkt: 18 mei 2024

Herbert Bos directeur van de Volksuniversiteit Amstelland nam afscheid

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelveenweb
19-11-2016

Herbert Bos, directeur van de Volksuniversiteit Amstelland en de Kunstuitleen Amstelveen nam officieel afscheid op vrijdagmiddag 18 november 2016 van de volksuniversiteit. Bos begon zijn Volksuniversiteit carrière als docent Italiaans tussen januari 1987 en mei 2001 en vanaf 2001 was hij adjunct-directeur bij de Stichting Volksuniversiteit Amstelland en sinds 2006 directeur. In 2014 werd hij ook de managing directeur bij de Kunstuitleen Amstelveen, die in 2016 verhuisde naar het gebouw van de Volksuniversiteit. Het afscheid werd drukbezocht in een zaal op de derde etage van de Volksuniversiteit en dat is natuurlijk plezierig als je na 15 jaar afscheid neemt van dit instituut.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Het afscheidsfeest is nog niet eens begonnen, maar de sfeer is al perfect. Vlnr.: Hetty Tjalkens, voormalig directeur van de Kunstuitleen Amstelveen, Herbert Bos en Maaike Veeningen (D66) wethouder Cultuur


Ceremoniemeester Ton Liefaart, a.i. directeur heette iedereen hartelijk welkom tijdens de afscheidsreceptie van Herbert Bos. Liefaart: 'Vanmiddag nemen we afscheid van je en daar zijn twee redenen voor. Als je een lange tijd een loopbaan hebt gehad in een bepaald instituut, zoals de Volksuniversiteit voor jou is geweest, dan is het heel belangrijk, om zo de loopbaan goed af te sluiten. Dan kijk je altijd met genoegen terug op de tijd die je hier hebt gehad en het moment dat je het afscheid kunt markeren.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Ceremoniemeester Ton Liefaart aan het woord. Hij is de voormalig rector van het Hermann Wesselink College en op dit moment de tijdelijke directeur tot 1 januari 2017


Het tweede argument is waarom dit afscheid belangrijk is en dat is dat dan wij ook de gelegenheid hebben om je te bedanken. En tevens om aan jou door te geven welke waardering wij hebben voor alles wat je aan dit instituut hebt bijgedragen als leraar, maar ook als directeur. Het is daarnaast belangrijk voor ons - en voor mij persoonlijk - om mijn respect te uiten naar jou toe, omdat wij jou kennen als een prettig mens met veel toewijding, een zeer to-the-point en nauwgezet, netjes en behoorlijk ordelijk mens.

Ik heb eindeloos bewondering voor je archief, onvoorstelbaar hoe het in elkaar zit! Ik heb ook respect voor de wijze hoe je dingen in gang hebt gezet tijdens je werk. Ook respect voor de wijze waarop je je besluit hebt genomen om te zeggen dat je op deze manier in de toekomst niet wilt werken en de functie van de directeur niet meer te ambiëren.'

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Bijna alle medewerkers van de Volksuniversiteit Amstelland en de Kunstuitleen Amstelveen waren aanwezig


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Maaike Veeningen (D66) wethouder Cultuur tijdens haar afscheidstoespraak


Na de toespraak van de heer Liefaart, kreeg Maaike Veeningen (D66) wethouder Cultuur de microfoon en ze vertelde: 'Herbert wij hebben relatief kort samengewerkt, maar toch veel met elkaar te maken gehad. Je loopt hier al meer dan 10 jaar rond met enorm veel inzet en als je kijkt, hoe het nu met de Volksuniversiteit gaat, dan moeten wij concluderen dat je veel oog hebt gehad voor alle trends en ontwikkelingen die op de expat-markt speelden en wat hier in Amstelveen leeft. Je voelde het feilloos aan en altijd was je een goede pleitbezorger voor de samenwerking tussen de Kunstuitleen en de Volksuniversiteit. Ik heb heel veel bewondering voor al het verrichtte werk!

Wij hebben hier een paar maanden geleden beneden gestaan om op de nieuwe plek de Kunstuitleen te openen en dat is ook iets, dat mij zal bijblijven, alle moeite wat die kostte! Ik wil je heel erg bedanken voor onze samenwerking en ik wens je heel veel succes met het vinden van een nieuwe uitdaging! '- aldus wethouder Veeningen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Esmond Douma voorzitter van het bestuur van de Stichting Beeldende Kunst neemt afscheid van Herbert Bos


De volgende spreker was Esmond Douma, voorzitter van het bestuur van de Stichting Beeldende Kunst. Hij nam afscheid van Herbert Bos namens de twee besturen: van de Volksuniversiteit en van de Kunstuitleen.

Mevrouw Nora Hamawandi, hoofd Secretariaat sprak namens de staf van de Volksuniversiteit en haalde herinneringen op van 15 jaar geleden, toen ze in 2001 bij de Volksuniversiteit begon te werken. Ze vond de manier van samenwerking met Herbert altijd erg plezierig en fijn. Mevrouw Hamawandi: 'Je bent een hele goede directeur van de Volksuniversiteit geweest, met heel veel inzet, passie en mede door jou ging het met dit instituut zo lang goed. Ik hoop dat alles in de toekomst ook zo blijft gaan. Het ga je goed Herbert!'

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Nora Hamawandi, hoofd Secretariaat bij de Stichting Volksuniversiteit Amstelland tijdens haar afscheidstoespraak


Als laatste spreker bedankte Herbert Bos alle sprekers en de mensen die aanwezig waren. Herbert: 'Ik ben natuurlijk al een paar maanden niet in functie, maar voor al deze drukte ben ik heel dankbaar! Ik heb erg tegen dit moment opgezien, omdat waar je zo lang hebt gewerkt, ook je tweede huis wordt. Wij zijn zo vertrouwd met elkaar en hebben zoveel met elkaar meegemaakt, dat je je haast niet kunt voorstellen, dat je op een gegeven moment niet meer zelf werk aan te leveren hebt.

Dit is voor mij een knikkend-knie-moment, want ik ben in de afgelopen jaren op genoeg afscheidsrecepties geweest van collega’s en vaak heb ik gedacht: zo wil ik het niet! En uiteindelijk komt zo een moment en dan sta je dan handen te schudden en zie je mensen van recent en mensen van lange tijd geleden. Dat is voor mij dus een heel bijzonder en geen makkelijk moment kan ik u zeggen. Toch denk ik, dat de beslissing die ik heb genomen een goede is, in die zien, als je zo een lange tijd hier hebt gewerkt dan is het afscheid emotioneel, maar ook mooi, want ik ben overtuigd, dat het is goed na zo veel jaren te kunnen zeggen: Ik verdwijn naar de achtergrond! Dan komen nieuwe dingen op de plaats, die waarschijnlijk beter en anders zullen zijn, dan de manier hoe en waarom ik heb het gedaan in sommige opzichten.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Herbert Bos bedankt alle medewerkers voor hun toewijding en betrokkenheid al die jaren


Er is niets voor eeuwig, dingen veranderen, dingen lopen door. Ik heb er alle vertrouwen in dat het met de mensen die hier werken heel goed zal komen en dat de activiteiten die hier plaatsvinden nog heel lang door kunnen gaan. Daar ben ik van overtuigd, want er is gelukkig genoeg interesse in deze regio en in deze plaats. Er is gewoon een soort animo voor wat hier gebeurt, alleen moet je er heel hard aan trekken om mensen binnen te krijgen. Die boodschap heb ik al heel lang afgegeven en nu mag mijn opvolger het lekker oppakken! Alle mensen en vooral van de Kunstuitleen heel erg bedankt voor alle betrokkenheid en de menselijke maat. Het ga jullie allemaal goed en ik ben er van overtuigd, dat ik de meesten van jullie nog blijf zien in de toekomst. Dank jullie wel! ' – sloot Herbert Bos zijn afscheidstoespraak.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.