Bijgewerkt: 18 april 2024

Herdenking 2019 van de Tweede Wereldoorlog bij het Apostolisch Genootschap

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestants Amstelveen
24-04-2019

Oecumenische samenkomst op zaterdag 4 mei 2019 vanaf 18.45 uur. Ook dit jaar organiseert de Raad van Kerken Amstelveen - Buitenveldert, voorafgaand aan de herdenking bij het monument in het Broersepark op zaterdag 4 mei om 18.45 uur een oecumenische bijeenkomst in het gebouw van het Apostolisch Genootschap aan de Graaf Aelbrechtlaan 140.

Een half uur van bezinning met een lezing, een gedicht, gesproken woorden en enkele liederen. We staan stil bij het jaarthema van het Nationaal comité 4 en 5 mei ‘In vrijheid kiezen’. Voorgangers zijn Ds. Sieb Lanser en Ds. Gert Jan de Bruin, het orgel wordt bespeeld door Henk Trommel. Na afloop van de bijeenkomst is er een gang naar het monument bij het Broersepark. Daar is een korte samenkomst met enkele toespraken, twee minuten stilte, het volkslied en kransleggingen. Kijk voor meer informatie op www.kerkenamstelveen.nl.



De term 'oecumene' verwijst naar de inspanningen van christenen van verschillende kerkelijke tradities om nauwere relaties en een beter begrip te ontwikkelen. De term wordt ook vaak gebruikt om te verwijzen naar inspanningen voor de zichtbare en organische eenheid van verschillende christelijke denominaties in een of andere vorm. Het bijvoeglijk naamwoord oecumenisch kan ook worden toegepast op elk interkerkelijk initiatief dat een grotere samenwerking tussen christenen en hun kerken aanmoedigt, ongeacht of het specifieke doel van die inspanning al dan niet volledige, zichtbare eenheid is. Een gemeenschappelijk symbool van oecumene symboliseert de christelijke kerk als een kruis dat wordt afgebeeld als de mast op een boot op zee.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.