Bijgewerkt: 1 april 2023

Herdenking van gevallenen en slachtoffers in Nederlands-Indië 2015

Nieuws -> Informatief

Bron: Indië herdenking Amstelveen
07-07-2015

Op vrijdag 14 augustus 2015 om 19.20 uur vindt de regionale herdenking van gevallenen en slachtoffers in Nederlands-Indië plaats bij het Indië Monument in het Broersepark te Amstelveen. Dit jaar is er een speciale herdenking, omdat het 70 jaar geleden is, dat er op 15 augustus 1945 een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog in Nederlands-Indië. Aan de vooravond daarvan herdenken wij bij dit monument in Amstelveen alle gevallenen en slachtoffers van die oorlog en haar nasleep.

Foto Amstelveen
(Foto K. Willems - 2015)

Ron Wong


De heer Ron Wong vertelt binnen het thema van de herdenking ‘Mijn herinnering, jouw verhaal’ over zijn kampervaringen in Nederlands-Indië en over zijn gevoel van vrijheid. Het Indische Onze Vader wordt na zijn toespraak door zangeres May-Lin Go ten gehore gebracht. Verder draagt een leerling van basisschool de Cirkel, adoptieschool van het Indië Monument, een gedicht voor.

Namens de gemeente Amstelveen spreekt burgemeester Mirjam van ‘t Veld, namens de Bond van Wapenbroeders voorzitter Willem van Lith en namens de voor de jaarlijkse organisatie verantwoordelijke Stichting Herdenking Gevallenen en Slachtoffers in Nederlands-Indië te Amstelveen voorzitter Clemens Bouwens. De stemmige muziek wordt verzorgd door de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ onder leiding van kapelmeester Eerste luitenant J. van Overbeek.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.