Bijgewerkt: 25 juni 2022

Herfstvoorstellingen 2020 in het Amstelveens Poppentheater

Nieuws -> Poppentheater

Bron: Amstelveens Poppentheater
04-10-2020

Op 11 oktober 2020 14:30 Museum op z’n Kop (4+) door Studio Dondersteen: Meneer B. heeft ander werk ! Hij mag de wacht houden bij de kostbare museumstukken in het Museum van de Vergeten Tijd. Vanavond is zijn eerste avond in de zaal met belangrijke voorwerpen uit de wereldgeschiedenis. Hij mag het Ei van Columbus bewaken, de Wijnkan van Odysseus, de Hoed van Buffalo Bill en de Hamer van Thor, om er maar een paar te noemen. Hij doet natuurlijk vreselijk zijn best !

Foto Amstelveen
(Foto Studio Dondersteen - 2020)

Museum op z’n Kop (4+) door Studio Dondersteen


Als hij ontdekt dat één van de schilderijen aan de muur scheef is komen te hangen, probeert hij dit natuurlijk onmiddellijk op te lossen. Dat is het begin van een hilarisch avontuur vol met onverwachte wendingen, waarbij zowel historische feiten als persoonlijke herinneringen van Meneer B. door elkaar heen lopen. Een hilarische duik in het verleden, met veel maffe momenten en muziek. Op een lichte en luchtige manier met veel humor zien we Meneer B. worstelen met de tijd en zijn eigen geheugen. De voorstelling gooit alle tijden door elkaar, zowel de historische feiten als de persoonlijke herinneringen van Meneer B. Dit levert een hilarische en tegelijkertijd ontroerend beeld op van een man die volledig de weg kwijt is, maar door zijn improvisatievermogen weet te overleven.

Foto Amstelveen
(Foto De Jong Beeldmakerij - 2020)

Mis Poes! (3+) door De Jong Beeldmakerij


12 en 13 oktober om 14:30: Mis Poes! (3+) door De Jong Beeldmakerij. Mies is een lapjeskat. Ze heeft de mooiste lapjes van de straat, maar op een ochtend wordt ze wakker en is haar mooie lapjesvacht verdwenen! Waar is haar vachtje gebleven? Mies gaat op zoek en belt aan bij alle buurbeesten. Hebben zij iets gezien of gehoord? Iedereen woont anders maar ze hebben één ding gemeen: ze zijn allemaal hun vacht kwijt! Wie is de dief? En krijgen ze hun vacht ooit nog terug? De voorstelling Mis Poes! is een kleurrijke voorstelling met aansprekende stangpoppen. De huizen van de dierenbewoners zijn pop-ups die tijdens de voorstelling open klappen en het publiek verrassen en nieuwsgierig maken naar wat er nog meer te voorschijn zal komen.14 oktober om 10:30: Een thuis voor Muis (3+) door Koos Wieman. Boem! Muis landt met een plof op een plank midden in de boekenkast. Hij is niet zomaar een muis, vindt hij zelf. Maar een muis van de bovenste plank. Een muis die reist door de elementen aarde, lucht, water en vuur. Waar hoort hij thuis? Ondergronds in het hol bij Mol? In de lucht bij de vogels? Of woont hij tussen de vissen onder water? Volgt hij de vuursalamander? Muis gaat samen met zijn nieuwe vrienden op zoek naar een woning, waar hij na alle spannende avonturen thuis kan komen. Met prachtig poppenspel in verschillende technieken, een prachtig decor en aanstekelijke muziek (geschreven door Marjolein Meijers) en natuurlijk boordevol grapjes. Een thuis voor muis (3+) is gemaakt in 2019/2020, het seizoen. waarin Jacobus zijn jubileum 40 jaar poppenspeler viert.

De toegangskaartjes zijn € 9 per kaartje. De voorstellingen zijn alleen te bezoeken na reservering. Reserveren  kan via: www.amstelveenspoppentheater.nl, info@amstelveenspoppentheater.nl;Telefonisch 0206450439Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.