Bijgewerkt: 19 april 2024

Herfstwandeling door de Groene Schakel in de Middelpolder

Nieuws -> Informatief

Bron: GroenLinks-Amstelveen
28-10-2017

GroenLinks-Amstelveen organiseert op zaterdag 4 november 2017 een wijkwandeling (pdf 16 pagina’s) o.l.v. Paul Tensen. Paul is vakbekwaam hovenier en heeft 30 jaar bij de gemeentelijke Plantsoenendienst gewerkt. Wij starten om 10.00 uur vanaf het Wijkcentrum Alleman, Den Bloeyende Wijngaerdt 1.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Paul Tensen (l) geeft uitvoerig uitleg aan de aanwezigen over de stinzenplanten naast de heer Co Meulman tijdens de opening van de gerenoveerde stinzentuin op buitenplaats Wester-Amstel op 14 april 2012. Stinzenplanten vormen een bijzondere groep sierplanten, vooral bol- en knolgewassen


Via het wijkpark op de heuvel, langs de watergordel, gaan we tussen de villa’s naar de groene strook, genaamd Groene Schakel en dan terug naar Alleman. Er zijn veel bijzondere bomen te bewonderen, zoals de (Valse) Christusdoorns, de (Valse) Acacia’s en de Japanse Notenboom (Ginkgo), die uit China komt. Maar ook struiken, zoals Hortensia’s, Fluweelbomen en Gelderse Rozen kunnen we bewonderen. De destijds heringerichte Populierenstrook De Groene Schakel gaan we van noord naar zuid doorlopen. De tocht is ook prima te maken met rolstoel, rollator of kinderwagen. De wandeling duurt tot ongeveer tot 12.00 uur. Inlichtingen: Stieneke Kruijer, s.kruijer@amstelveen.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.