Bijgewerkt: 29 november 2022

Herinrichting van de Amstelzijde in de eerste fase

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
12-11-2013

Het verbeteren van de uitstraling van de Amstelzijde. Het gebied aantrekkelijker maken voor bezoekers en passanten. Het makkelijker maken voor boten om aan te leggen aan de kade. Dit zijn de belangrijkste doelen van de eerste fase van de herinrichting van de Amstelzijde. Het College van B en W van Amstelveen vraagt de gemeenteraad hiervoor een bedrag van 403.000 euro beschikbaar te stellen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2008)

De Koninginnedag van 2008 begint aan de Amstelzijde. Burgemeester Van Zanen en zijn echtgenote lopen voor Brasserie Paardenburg


De herinrichting van de Amstelzijde is onderdeel van het groter plan -Poort van Amstelveen- dat het westelijk aan de Amstel gelegen deel van Ouderkerk omvat. Andere onderdelen daarvan zijn de aanleg van een nieuwe verbindingsweg en parkeerplaats (door de gemeente) en de vervanging van de Amstelbrug (door de provincie).

Medio 2014 komt dit integrale plan als raadsvoorstel in te gemeenteraad. Hoofddoel van alle maatregelen is het geven van een kwaliteitsimpuls aan de Amstelzijde en het gebied versterken als culinair en toeristisch kerngebied van Amstelland.


Grotere kaart weergeven De Amstelzijde in Amstelveen

De eerste fase van de herinrichting betreft het vervangen van de huidige halfverharding door klinkerverharding passend bij de verharding van de rijbaan. Daarnaast komt er een steiger langs het openbare deel van de kade. Hiervoor ontvangt Amstelveen een provinciale subsidie vanuit de regeling “Water als economische drager”.

Na het beschikbaar stellen van het krediet start de herinrichting. Het werk, herinrichting van de kade en aanleg van de kade dient gereed te zijn voor aanvang van het terrasseizoen in het voorjaar van 2014.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.