Bijgewerkt: 3 december 2023

Het 58e Aalsmeers Bloemencorso

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Amstelveenweb.com
03-09-2005

Vrijdag 2 en zaterdag 3 september trok een lang bloemenlint van Aalsmeer, via Amstelveen en Amsterdam terug naar de thuisbasis.

Er werden ruim een miljoen bloemen op een mobiel presenteerblad aangeboden door honderden vrijwilligers van negentien comités uit Aalsmeer en omstreken. De route liep door zuid en west (Osdorp) naar Badhoevedorp. Vandaar keerde het corso op tijd terug naar Aalsmeer om zaterdagavond, aan de oever van de Westeinderplas - feeëriek verlicht - acte de présence te geven bij de verlichte botenshow. Tegelijkertijd werd boven dit lichtspektakel een al even spectaculair vuurwerk afgestoken.

Zondag kan de bloemenpracht bewonderd worden als de hele stoet staat opgesteld op de ‘Corso Boulevard’ langs het water waar een proefvaart was van de Pramenrace.

Na het succes van het muzikale corso van vorig jaar, klonk dit jaar voor het eerst vanaf alle negentien praalwagens verschillende muziek. Vandaar het thema: ‘Corso in Concert’. Van Gregoriaans tot Gothic, van Chansons tot Celtic, van Honky-Tonk tot Swan Lake en van Reggae tot (uiteraard) Flower Power. Een Rocktempel en een live optredende rockband gaf een toepasselijke afsluiting. Bij elkaar negentien verschillende muzieksoorten die tezamen een even bont muzikaal als bloemrijk geheel vormden.

Zie verder onze foto's: Bloemencorso 2005 in Amstelveen

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.