Bijgewerkt: 3 december 2022

Het 4 mei herdenkingsconcert 2019 is in de St. Augustinuskerk

Nieuws -> Informatief

Bron: Latijns Parochiekoor Cantemus Dominum
24-04-2019

Het Latijns Parochiekoor Cantemus Dominum organiseert op zaterdag 4 mei 2019 het jaarlijkse 4 mei Herdenkingsconcert in de St. Augustinuskerk te Amsterdam-Buitenveldert. Het thema van dit concert is 'Blijf mij nabij.' Getuigenissen van onze bevrijders, 75 jaar na D-day.

Op 6 juni dit jaar is het 75 jaar geleden dat de invasie op de stranden van Normandië het einde van de Tweede Wereldoorlog inluidde. Alleen al op de eerste dag, D-day, kwamen naar schatting 156.000 soldaten uit de Verenigde Staten, Canada en het Verenigd Koninkrijk naar Europa om hier te strijden voor de vrijheid. Eind augustus 1944 waren ongeveer 425.000 geallieerde slachtoffers te betreuren.

Tijdens het Herdenkingsconcert worden klassieke koormuziek en werken voor strijkkwartet afgewisseld met persoonlijke getuigenissen van soldaten en hun dierbaren. Daarmee krijgt het grote aantal doden en gewonden van D-day een vertaling naar de menselijke maat en naar de gevolgen voor de levens van zovelen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

RK Parochie Amstelland locatie St. Augustinuskerk aan de Amstelveenseweg 965 in Amsterdam


Op het programma van het 4 Mei Herdenkingsconcert staan de volgende werken: Abide with me van W. Monk, Lux Aeterna en They are at rest van E. Elgar, Wie lieblich sind deine Wohnungen uit Ein deutsches Requiem van J. Brahms, Never weather-beaten sail van C. Wood en Hör mein Bitten en Psalm 42 Wie der Hirsch schreit van F. Mendelssohn-Bartholdy. Kinderen van de groepen 8 van basisschool St. Jozef aan de Kalfjeslaan hebben speciaal voor dit concert tien grote schilderingen gemaakt van 2,50 meter lang als impressie bij de verschillende getuigenissen van de soldaten. De schilderingen sieren tijdens het concert de tien zuilen van de kerk.

De St. Augustinuskerk wordt vanaf 19.30 uur opengesteld om bezoekers de gelegenheid te geven stil te staan bij de oorlogsslachtoffers die op 4 mei worden herdacht. De Nationale Herdenking op de Dam kan op een groot scherm in de kerk worden gevolgd. Het concert start om 20.45 uur en duurt tot 21.45 uur. Een groot aantal gastzangers uit de regio versterkt LPK Cantemus Dominum. Tevens werken mee aan het programma sopraan Bobbie Blommesteijn, het Dostojevski Strijkkwartet en organist Chris Bossano. Het geheel staat onder leiding van Herman Paardekooper.

Voor in uw agenda: Zaterdag 4 mei 2019: 20.45 - 21.45 uur. 4 MEI HERDENKINGSCONCERT 2019. Latijns Parochiekoor Cantemus Dominum. Dostojevski Strijkkwartet & Bobbie Blommesteijn, sopraan, Chris Bossano, orgel o.l.v. Herman Paardekooper. Toegangsprijs: € 5,- De kerk is open vanaf 19.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de ingang van de kerk en te reserveren via 4meiherdenkingsconcert@gmail.com St. Augustinuskerk - Amstelveenseweg 965 - 1081 JG Amsterdam-Buitenveldert www.facebook.com/HERDENKINGSCONCERTAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.