Bijgewerkt: 7 februari 2023

Het 50ste elektrische laadpunt van Amstelveen is aan de Thorbeckelaan

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
04-02-2014

Met het opladen van een van de elektrische auto's van de gemeente heeft wethouder Jan-Willem Groot afgelopen dinsdag in de Thorbeckelaan het 50ste elektrische laadpunt van Amstelveen in gebruik genomen.

Via een subsidieregeling van de Metropool Regio Amsterdam (MRA) heeft de gemeente Amstelveen in 2013 25 laadpalen afgenomen, waarbij de gemeente een bijdrage levert van € 1.000 per laadpaal.  De eerste 15 laadpalen (30 laadpunten) worden in januari en februari in gebruik genomen. De overige 10 laadpalen zullen ook geplaatst worden in de loop van 2014.

laadpaal Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2014)

Aan de Thorbeckelaan bij de 50ste laadpunt laadt wethouder Jan-Willem Groot een van de elektrische auto's van de gemeente op

.
Met de plaatsing van deze 15 laadpalen (30 laadpunten) komt het totaal aantal openbare laadpunten in Amstelveen uit op 57. De overige 27 laadpunten zijn vorig jaar al geplaatst door de Stichting e-laad. Ten opzichte van diverse andere middelgrote gemeenten heeft Amstelveen dan een bovengemiddeld aantal openbare laadpunten per inwoner.

Bij het bepalen van de locaties voor de laadpalen wordt geprobeerd de verschillende aanvragen van de Amstelveners zoveel mogelijk te combineren. Daarnaast streeft de gemeente naar een goede spreiding over geheel Amstelveen. Bij elke aanvraag wordt de parkeerdruk in de directe omgeving onderzocht en is beoordeeld, of een parkeerplaats voor een elektrisch voertuig wenselijk is. Als de parkeerdruk te hoog is, dan kan in sommige gevallen een extra parkeerplek worden gecreëerd. Dit is bijvoorbeeld gebeurd op de Molenweg en de Tamarindelaan.

Jan-Willem Groot (CDA) wethouder Duurzaamheid: “Vanwege het jubileumjaar 50 jaar Amstelveen vinden we het extra leuk aandacht te besteden aan dit 50ste laadpunt. Dit jaar volgen er dus nog meer via de subsidieregeling van de MRA. Dankzij die subsidie kost een laadpaal ons € 1.000 in plaats van € 5.000. We zijn met o.a. de Stadsregio aan het onderzoeken, welke financiële mogelijkheden er bestaan om ook nieuwe aanvragen voor laadpalen in behandeling te kunnen nemen.”



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.