Bijgewerkt: 28 maart 2024

Het Amstelveen College heeft het 'BSM-convenant' ondertekend

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelveen College
10-11-2014

Het Amstelveen College heeft afgelopen donderdag 6 november 2014 het 'BSM-convenant' ondertekend met de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO) van de Hogeschool van Amsterdam. De leerlingen die het vak Bewegen, Sport en Maatschappij (BSM) op havo, of vwo volgen, kunnen nu na hun eindexamen gemakkelijker doorstromen naar de ALO.

Foto Amstelveen
(Foto Ad Bronsveld - 2014)

Jeroen Laan van de Academie voor Lichamelijke Opvoeding en Mark Manders rector van het Amstelveen College zetten hun handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst


Aansluiting op de ALO

Bij het vak BSM gaat het niet alleen om zelf bewegen. Zeker zo belangrijk zijn theorielessen over zaken als activiteiten organiseren, bewegen en gezondheid, EHBO en de maatschappelijke betekenis van bewegen. Op de ALO worden studenten opgeleid tot eerstegraads docent lichamelijke opvoeding. Een voordeel van het convenant is dat BSM-leerlingen proeflessen kunnen volgen op de ALO. Zo maken zij kennis met de opleiding en haar faciliteiten, zoals de turnhal en de danszaal.

Voor het Amstelveen College betekent het convenant, dat verder kan worden gewerkt aan de kwalitatieve ontwikkeling van BSM als eindexamenvak. De school behoort nu tot een selecte groep van slechts acht scholen die een dergelijke samenwerking hebben. Voor de ALO betekent een goede vooropleiding vooral dat minder studenten uitvallen. De opleiding gaat de prestaties van voormalige BSM-leerlingen die uiteindelijk voor de studie hebben gekozen, monitoren.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.