Bijgewerkt: 1 juli 2022

Het Amstelveen College sponsort Run4Schools

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelveen College
07-03-2014

Afgelopen week dinsdag op 4 maart 2014 overhandigde Mark Manders, rector  van het Amstelveen College, een cheque van  8.500 euro aan Leslie Pangemanan, de oprichter van de stichting Run4Schools. Dit bedrag werd opgehaald door diverse sponsoractiviteiten van de onderbouwleerlingen van het Amstelveen College. Run4Schools  financiert en organiseert in- en naschoolse sportopvang in de townships van Zuid Afrika.

run4school Amstelveen
(Foto Amstelveen College - 2014)

Mark Manders, rector van het Amstelveen College, (midden) met Leslie Pangemanan en de leerlingen met de cheque van 8.500 euro


Kinderen worden na school opgevangen en sporten onder begeleiding en toezicht van coaches. Zo hebben ze plezier met andere kinderen, krijgen ze zelfvertrouwen en blijven uit handen van de jeugdbendes. Het idee voor Run4Schools kwam van Fimme Bakker, leerling van het Amstelveen College. Hij had door deelname aan een halve marathon in Zuid-Afrika, The Ocean-to-Ocean-Run, zelf al een bijdrage geleverd aan het goede doel.

Om geld op te halen gingen de klassen uit leerjaar 1 een uur lang intensief dansen en de tweedeklassers gingen rondjes schaatsen op de ijsbaan in Haarlem. Van de derde klassen ging een deel  salsadansen en het andere deel spinnen bij het  sportcentrum van de Vrije Universiteit. De kinderen die het meeste geld hadden opgehaald werden tijdens de overhandiging van de cheque in het zonnetje gezet.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.