Bijgewerkt: 17 augustus 2022

Het Amstelveen College wordt uitgebreid

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
12-01-2022

Het Amstelveen College groeit. De middelbare school krijgt daarom 1.870 m² extra om ruimte te bieden aan in totaal 1.800 leerlingen. Naar verwachting gaat de gemeenteraad op 16 februari 2022 akkoord met het budget hiervoor van 5,9 miljoen euro.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2021)

Frank Berkhout (D66) wethouder van Onderwijs en Jeugd


'Met deze nieuwe aanbouw is het Amstelveen College helemaal klaar voor de toekomst. Met de extra ruimte kunnen ze de komende jaren genoeg leerlingen toelaten. Daarbij worden de ruimtes zo flexibel mogelijk gebouwd, waarmee de school kan inspelen op toekomstige onderwijsvernieuwingen' - aldus Frank Berkhout (D66) wethouder Onderwijs.

Om de ruimtes groter en kleiner te kunnen maken, worden mobiele geluidwerende paneelwanden gebruikt. Er komt een nieuwe collegezaal, die daarnaast gebruikt kan worden als pauze- en studieruimte maar ook als klein theater met plek voor 140 personen. De school krijgt een mediatheek, die in open verbinding staat met een werk-, overleg-, en chillruimte. In totaal komen er acht nieuwe lokalen bij. De twee tijdelijke lokalen gaan weg, waarvoor een groen binnenplein in de plaats komt. Door het schuiven met beschikbare ruimten ontstaat er rustige leerplekken, speciaal voor het passend onderwijs.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2021)

Het gebouw van het Amstelveen College aan de Sportlaan 27 in juli 2021


Nieuwe inrichting en stalling. Naast nieuwe ruimte, wordt de bestaande ruimte van de school deels opnieuw ingericht. De kosten voor deze inrichting betaalt het Amstelveen College zelf. Een deel van het dakterras gaat de school gebruiken als zogenaamd medialab. Leerlingen krijgen daar digikunde met lessen in digitale vaardigheden en robotica. Alle fietsen worden aan de noord- en zuidzijde van het gebouw gestald. De verwachting is dat leerlingen in april 2023 de nieuwe ruimten kunnen gebruiken. Met deze uitbreiding heeft het Amstelveen College op deze locatie de maximale capaciteit bereikt. De school kan dus niet verder op deze plek groeien.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.