Bijgewerkt: 13 juli 2024

Het Amstelveen Sportgala 2023 was een groot succes

Nieuws -> Sport

Bron: AmstelveenSport
11-02-2023

Geweldige avond, prachtige show met mooie sportwinnaars! Vrijdagavond 10 februari 2023 vond het Amstelveen Sportgala plaats in het Hermann Wesselink College. De ruim 450 gasten beleefden onder leiding van gastheer Mathijs Groenewoud, een geweldige avond met een prachtige show, waarin de sport in Amstelveen centraal stond.

Amstelveense kampioenen werden gehuldigd, de Sporter en Talent van het jaar gekozen, de verenigingsprijs en de Peter Post Oeuvreprijs uitgereikt en een coach en vrijwilliger van sportverenigingen in het zonnetje gezet. Een gala is meer dan alleen het uitreiken van prijzen, daarom was er gedurende de avond divers entertainment in de vorm van muziek en dans.

Burgemeester Tjapko Poppens opende, net als bij de Nationale Sportweek, met het serveren van een bal het Amstelveen Sportgala. Deze keer met een gouden bal; een traditie lijkt geboren. Directeur van AmstelveenSport Heleen van Ketwich Verschuur ziet het al voor zich dat de burgemeester voortaan sportevenementen in Amstelveen opent met deze gouden bal.

Foto Amstelveen
(Foto Pim Waslander - 2023)

Heleen van Ketwich Verschuur directeur AmstelveenSport, gastheer Sportgala Mathijs Groenewoud bedanken Bert Kozijn rector van HWC om hier het sportgala te kunnen organiseren

Foto Amstelveen
(Foto Pim Waslander - 2023)

Heleen van Ketwich Verschuur directeur AmstelveenSport en Tjapko Poppens burgemeester van Amstelveen serveert de bal en het feest kan beginnen

Talent van het Jaar 2022. Winnaar van de Talent van het Jaar 2022 prijs is karateka Jenna Telles. De jury was unaniem: een bijzondere sporter met een enorm doorzettingsvermogen en grote passie voor de karate sport. Herbert Raat wethouder Sport reikte de prijzen in deze categorie uit. Naast Jenna ontvingen ook de andere genomineerden, rugbyspeelster Lexi Muggleton en atlete Isabel van den Berg de door de Rabobank ter beschikking gestelde prijs.

Coach van het Jaar 2022. Nieuw dit jaar en voortaan blijvend is de categorie Coach van het Jaar. De kampioenen die worden gehuldigd, sporter en talent die worden gekozen, zouden er niet gestaan hebben zonder hun coach. Niemand minder dan David Chung van Taekwondoschool Chung do Kwan mag zich Coach van het Jaar 2022 noemen. David zet zich elke dag met hart en ziel in voor zijn passie: mensen verbinden door middel van vechtsport. David zijn enorme maatschappelijke betrokkenheid en zijn overtuiging dat "Iedereen moet kunnen sporten" siert hem.

Foto Amstelveen
(Foto Pim Waslander - 2023)

Heleen van Ketwich Verschuur directeur AmstelveenSport met winnaar David Chung

Foto Amstelveen
(Foto Pim Waslander - 2023)

Karel Gietelink met zijn prijs

Foto Amstelveen
(Foto Pim Waslander - 2023)

Marion Post in gesprek met presentator Mathijs Groenewoud

Vrijwilliger van het Jaar 2022. Voor de vrijwilligersprijs waren veel inzendingen binnengekomen, maar de jury was unaniem. Vrijwilliger van het Jaar 2022 is Pascal Zegwaard. De helaas veel te jong overleden Pascal, bestuurslid bij voetbalvereniging RODA’23, was een bijzonder mens: hij verdient deze prijs. Hij was van groot belang voor zijn vereniging én voor Amstelveen. Iemand die zich dag en nacht inzette voor zijn club, die symbool staat voor alle vrijwilligers. Namens RODA '23 namen Sandra Leenders en José Cubo emotioneel maar vooral met veel trots de prijs in ontvangst.

Foto Amstelveen
(Foto Pim Waslander - 2023)

Optreden van rolstoeldansers met pianist Michael Sun

Vereniging van het Jaar 2022. Korfbal Vereniging Amstelveen is uitgeroepen tot Vereniging van het Jaar 2022. Zij ontvingen de wisselbeker en de door de gemeente Amstelveen ter beschikking gestelde cheque van 2.500- euro uit handen van Burgemeester Tjapko Poppens. Korfbal Vereniging Amstelveen is een club die opvalt omdat zij naast de sport tal van activiteiten organiseert in de buurt en meehelpt bij activiteiten van andere verenigingen/organisaties. 

Peter Post Oeuvreprijs. Winnaar van de Peter Post Oeuvre prijs 2022 is legendarisch judo icoon Karel Gietelink. Vele Amstelveners hebben bij hem op de mat judo geleerd. Jurylid Peter Bot noemde hem een sieraad voor de sport en een voorbeeld voor sportief Amstelveen. Uit handen van Peter Bot en eerdere winnaar van de prijs Agnes Brunninkhuis, ontving Karel Gietelink de award, dit onder luid applaus en staande ovatie van het publiek.

Foto Amstelveen
(Foto Pim Waslander - 2023)

Heleen van Ketwich Verschuur en Tjapko Poppens burgemeester met de gouden bal

Foto Amstelveen
(Foto Pim Waslander - 2023)

Optreden van Dance Improvement

Sporter van het Jaar. Hockeyster Felice Albers uitgeroepen tot Sporter van het Jaar 2022. Haar uitzonderlijke sportprestaties in 2022 en het feit dat ze al op 22-jarige leeftijd is uitgeroepen tot beste speler van de wereld, waren voor de Amstelveense jury doorslaggevend. Herbert Raat wethouder Sport van de gemeente Amstelveen reikte de prijs uit aan haar trotse vader Guido Albers, die namens Felice aanwezig was. Bijzonder is dat Felice Albers tijdens het sportgala in 2015 de prijs van Talent van het Jaar in ontvangst mocht nemen en zij nu uitgeroepen wordt tot Sporter van het Jaar. Herbert Raat wethouder Sport: 'We zijn reuzetrots dat we Olympische kampioenen in ons midden hebben die hun sportcarrière begonnen in Amstelveen en inmiddels wereldwijde bekendheid genieten. Misschien valt deze prijs niet heel erg op in de prijzenkast tussen de gouden plakken, maar we willen hiermee laten zien hoe trots we in Amstelveen op hen zijn.'

Foto Amstelveen
(Foto Pim Waslander - 2023)

Sandra Leenders, David Chung, Jos? Cubo, Karel Gietelink, burgemeeester Tjapko Poppens, Guido Albers, Julia Abraham, Kira Toussaint, Herbert Raat wethouder Sport, Lexi Muggleton, Jenna Telles, Isabel van der Berg, Marion van Ladesteijn en Heleen van Ketwich Verschuur directeur AmstelveenSport

Entertainment gedurende de avond. Bij binnenkomst speelde een strijkensemble bestaande uit leerlingen van het HWC. Na een indrukwekkend optreden van dansers van Dance Improvement kon het sportgala geopend worden. Na het uitreiken van de eerste twee prijzen kon het publiek genieten van een optreden van Nederlands kampioenen rolstoeldansen van Stichting Rolstoeldansen Amstelveen onder begeleiding van piano talent van het HWC Michael Sun. Na het uitreiken van de vrijwilligers- en verenigingsprijs was het opnieuw was het tijd voor entertainment. Deze keer een verbluffend optreden door freestyle basketballer Galdino Haime van Showcase Basketball.  Aan het eind kwamen alle prijswinnaars nog één keer het podium op en werden toegezongen door leerlinge van het HWC Fiorella de Raadt met het nummer "We are the Champions".

Kampioenen huldiging. Na het uitreiken van de prijzen in de categorieën werden de kampioenen gehuldigd. Zij kwamen onder luid applaus de trap af naar de foyer, waar inmiddels door de overige aanwezigen gezellig geborreld werd.

Lijst van gehuldigde kampioenen:

Atletiek: Isabel van den Berg, Marciano Verzijden, Milou van den Berg, Noëlle Roorda
Baanwielrennen/sprint: Tijmen van Loon
Basketbal: MBCA U14 mannen team, MBCA U16 dames team
Beachvolleybal: Benthe Essink
Bowling: Geert-Jan van Baest
Hiphop dans: Ala Raspopova
Hockey: Master hockey 55+ (Antal van der Laken, Robbert Mittendorff, Seerp Gratama, Tom van Esser), Pinoké Zaalhockey team Jongens A1
Judo: David Lefevere, Inno Loeber, Tycho van der Werff
Karate: Jenna Telles
Langebaanschaatsen: Sandra van Bijlert
Rolstoeldansen: Carolien van Grinsven, Monique de Groot
Rugby: ARC Junioren onder 16, Lexi Muggleton
Schermen: Koen Walet, Michael Dijkstra, Suhayl Nawar
Tennis: Charlotte Pikkaart, James Pikkaart
Turnen: Dewi Bernard
Zwemmen: Kaito van Meeteren, Master Team De Futen Estafette (Arnold de Rover
Dennis Kos, Erwin Zuijdervelt, Gert De Groot)

Foto Amstelveen
(Foto Pim Waslander - 2023)

Overzichtsfoto met alle Amstelveense Sportkampioenen van 2022

AmstelveenSport kijkt terug op een zeer succesvol sportgala, is blij dat het na twee jaar van afwezigheid weer heeft plaats gevonden en kijk nu al uit naar volgend jaar.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.