Bijgewerkt: 12 juni 2024

Het Amstelveense bedrijfsleven steunde fors de Koningsdag

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
28-04-2014

Het bedrijfsleven in Amstelveen heeft een forse bijdrage geleverd aan de organisatie van Koningsdag op 26 april 2014. Met een financiële bijdrage van bijna een kwart miljoen euro en door alle hulp in natura maakten zij het mogelijk om deze dag te organiseren voor en door Amstelveners. Eerder heeft de provincie Noord-Holland een kwart miljoen euro ter beschikking gesteld als bijdrage voor de extra veiligheidsmaatregelen.

Koningsdag is in Amstelveen geweldig verlopen. Er waren meer dan 25.000 bezoekers. Iedereen was zeer enthousiast over de mooie aankleding van de route en het afwisselende programma met daarin 1.400 enthousiaste deelnemers. De organisatie van Koningsdag Amstelveen zou niet mogelijk zijn geweest zonder de inzet van het bedrijfsleven.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Koningsdag op het Stadsplein van Amstelveen


Zij hebben met elkaar een kwart van de begroting op gebracht die nodig was om deze dag te kunnen organiseren samen met Stichting Amstelveen Oranje en de vele vrijwilligers en verenigingen. Het gaat om de volgende bedrijven: KLM, Brouwershoff BV, Huawei, KPMG, Tata Consultancy Services, Bouwfonds, Technische Unie, KPMG Meijburg, Canon, Eigen Haard, Yakult en Nestlé en daarnaast particulieren. Het Amstelveenfonds heeft een bijdrage geleverd aan het ‘Kunstwerk voor de Koning’, dat het Cobra-museum maakte met scholieren en twee kunstenaars.

Burgemeester Fred de Graaf: “De massale steun van het bedrijfsleven en ondernemers -groot en klein- heeft bewezen, dat Koningsdag in Amstelveen leeft. Het laat ook zien, dat veel bedrijven een warme band hebben met onze gemeente. Bovenop de inzet van alle vrijwilligers en Amstelveen Oranje maakte dit de organisatie van deze bijzondere dag nog meer ‘van ons allemaal’. Daar kan Amstelveen trots op zijn.”

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

De gehele Koninklijke familie staat op het podium van het Stadsplein Amstelveen. Het is het meest unieke historische moment van Amstelveen geworden


Daarnaast hebben deze en andere bedrijven, instellingen en verenigingen gezorgd voor een bijdrage in natura. Zo heeft KPMG 9.000 oranje plantjes rondom hun pand geplant voor het oranje gevoel. Het pand van Zwitserleven verkeerde in Koningsdagsferen met een groot spandoek op hun gebouw die zichtbaar is vanaf de A9.

Rabobank heeft ervoor gezorgd, dat de vrijwilligers die helpen op Koningsdag er spic en span bijliepen in speciaal bedrukte T-shirts en jacks. Canon organiseerde een prijsvraag, waarbij drie deelnemers een fotocamera kunnen winnen. ING nam de vlaggetjes voor het publiek voor haar rekening.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Koning Willem-Alexander: ''Ja, waarom moet je iets veranderen, wat een succes is?' Hij bedankte voor zijn eerste Koningsdag: 'Het is voor ons onvergetelijk geworden'


Unibail-Rodamco, de eigenaar van het winkelcentrum, heeft met de aanschaf van een aantal grote plantenbakken een bijdrage geleverd aan de aankleding van het Stadshart. Flora Holland en de aangesloten kwekers toverden een deel van de Rembrandtweg om in een groen Amstelveens park. De nationale hockeybond heeft het kunstgrasveldje op het Stadsplein aangelegd. ABN AMRO en de winkeliers van de VCP hebben voor de productie van het informatieboekje gezorgd. De Walvisch Catering verzorgde de catering voor de deelnemers tijdens de generale repetitie op vrijdag.

KLM voorzag alle deelnemers en vrijwilligers op Koningsdag van een lunchpakket. De supermarkten Spar en DEEN waren bereid om deze groep van flesjes water te voorzien. Elke deelnemer kreeg van Nestlé een KitKat en van ING een handdoek; alle vrijwilligers kregen een attentie van de Technische Unie. Op het overloopterrein Handelsplein, waar bezoekers het programma kunnen volgen op grote schermen, konden mensen een flesje Yakult drinken.

Albert Heijn leverde 2.000 oranje-tompouces aan verzorgingshuizen. Nestlé verzorgde de versnapering voor vrijwilligers en de koffie tijdens de nazit. Woningbouwcorporatie Eigen Haard, die eigenaar is van een deel van de woningen die aan de Koninklijke route liggen, leverde een bijdrage aan de aankleding van de balkons en woningen aan de Rembrandtweg.

Het beveiligingsbedrijf D&B zorgde ervoor, dat het raadhuis ook op zaterdag open was. De locatie van het MBO College Amstelland was die dag beschikbaar als ontvangstlocatie en werkplek voor de ruim 200 journalisten die met de Koninklijke familie mee reisden.

De horecaondernemers en winkeliersvereniging VCP aan het Stadsplein leverden een bijdrage aan de organisatie van het pleinfeest, dat direct van start ging nadat de Koning vertrokken was. Zo bleef het ook in de rest van de middag nog een groot feest op het plein, waar bekende artiesten en een DJ optraden voor enkele duizenden toeschouwers.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.