Bijgewerkt: 27 juni 2022

Het Amstelveense gehandicapten parkeerbeleid wordt aangepast

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
26-03-2013

Na constructief overleg met de Amstelveense gehandicaptenraad vindt een verruiming plaats aan het parkeerbeleid gehandicapten. Bij de regeling van parkeren voor gehandicapten krijgen ook houders van een Gehandicaptenparkeerkaart voor passagiers (GPK-P) de mogelijkheid een gehandicaptenparkeervergunning aan te schaffen.

Uitgangspunt bij het parkeerbeleid voor gehandicapten is het treffen van voorzieningen om de mobiliteit van gehandicapten in balans te brengen met andere parkeerders. Daarnaast moet het oneigenlijk gebruik van de Gehandicaptenparkeerkaart gereduceerd worden.

gehandicapten Amstelveen
(Bron Amstelveenweb.com - 2013)

Gehandicapten parkeerbord


De gehandicaptenparkeervergunning wordt voor alle GPK-houders gekoppeld aan een vast voertuig. Wethouder John Levie (BBA) van verkeer: “In samenwerking met de gehandicaptenraad zijn we gekomen tot een nieuwe aanpak. In de praktijk bleek het vooral voor onze ouderen toch anders uit te pakken. Reden genoeg om opnieuw met de gehandicaptenraad rond de tafel gaan zitten met dit mooie resultaat tot gevolg.”

Om de balans tussen voorzieningen voor gehandicapten en overige parkeerders in kaart te brengen vindt nauwgezette monitoring plaats. In het voorjaar van 2014 vindt een eerste evaluatie plaats.

Het voorstel wordt 24 april 2013 voorgelegd aan de gemeenteraad. Nadat de beslissing in de gemeenteraad duidelijk is, krijgen alle mensen die het betreft een brief over hoe zij de gehandicaptenparkeervergunning kunnen aanvragen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.