Bijgewerkt: 30 juni 2022

Het Amsterdamse Bos is goed gewaardeerd door de bezoekers

Nieuws -> Amsterdamse Bos

Bron: Amsterdamse Bos
12-12-2013

Het Amsterdamse Bos krijgt van de Amsterdammers het hoogste cijfer van alle parken en recreatiegebieden van de stad: een 7,9. Dit blijkt uit het onlangs verschenen Groot Groen Onderzoek. Vandaag is de Omnibus Amsterdamse Bos gepubliceerd. Ook daaruit blijkt, dat de Amsterdammers het Bos met een 7,9 waarderen.

Beide onderzoeken zijn uitgevoerd door Bureau Onderzoek en Statistiek van de gemeente Amsterdam. Wethouder Freek Ossel is verheugd: ‘In 2008 kwam 52% van de Amsterdammers wel eens in het Amsterdamse Bos. In 2013 is dat maar liefst 76%. De uitvoering van het Bosplan 2012-2016, met nieuwe koers en visie, heeft de zichtbaarheid van het Bos vergroot en eraan bijgedragen, dat meer Amsterdammers (en Amstelveners red.) het Bos opzoeken. Niet alleen om er te wandelen en te ontspannen, maar ook om er te lunchen. of een attractie te bezoeken.’De horeca en de attracties in het Bos (Spa Zuiver, Geitenboerderij, Klimpark Fun Forest, Openluchttheater, etc), krijgen minimaal een 7, met o.a. Spa Zuiver (7,7) en de Geitenboerderij (7,8) als uitschieters. Van de ondervraagden zou 41% naar kunst- en cultuur evenementen gaan, als die (vaker) op het Bos programma stonden. Genieten van de natuur en sporten zijn andere favoriete redenen voor een bezoek aan het Bos.

Grootste ergernissen zijn nog altijd het geluid van vliegtuigen (25%) en de honden (15%). Twintig procent doet suggesties voor verandering of verbetering, zoals meer horeca, een wilder en natuurlijker Bos en betere verlichting.

Het Grote Groenonderzoek 2013 (PDF, 2 MB) Omnibus Onderzoek Amsterdamse Bos 2013 (PDF, 296 kB)


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.