Bijgewerkt: 3 juli 2022

Het BreedNet project in de regio begonnen

Nieuws -> Regio

Bron: iMMovator
04-04-2008

Bedrijven en overheidsinstellingen in Amsterdam en 13 omringende gemeenten kunnen worden aangesloten op een glasvezel-netwerk. Dit geeft hen de toegang tegen relatief lage kosten tot een sneller internet en dataverbinding, die met diensten zoals telefonie, televisie, camerabewaking en ICT-beheer kunnen worden aangeboden. Het doel van het project BreedNet is het stimuleren van de ontwikkeling van innovatieve diensten over zeer snelle breedbandnetwerken in de Noordvleugel van de Randstad.

Glasvezel Amstelveenweb
(Wikipedia - 2008)

Een bundel optische glasvezels


Het BreedNet project, waarin overheid en marktpartijen samen zijn, is vooral gericht op kleine en middelgrote bedrijven, scholen en overheidsinstellingen in de gemeenten Amsterdam, Haarlem, Almere, Lelystad, Zaanstad, Purmerend, Hilversum, Amersfoort, Haarlemmermeer , Amstelveen, Aalsmeer, Ouder-Amstel, Diemen en Uithoorn.

Om het project van de grond te tillen, het Ministerie van Economische Zaken, de drie betrokken provincies (Noord-Holland, Utrecht en Flevoland) en de gemeenten, hebben een opstart subsidie van 3,5 miljoen euro beschikbaar gesteld. KPN Telecombedrijf, kabelbedrijf Casema en glasvezeloperator UNET zijn ook betrokken bij het project.

Op de website www.breedbandcentraal.nl staan voorbeelden van eenvoudige basisdiensten voor breedband. In de Noordvleugel worden naast deze diensten een groot aantal nieuwe en innovatieve diensten verwacht vanuit de Creatieve en Media Industrie.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.