Bijgewerkt: 27 juni 2022

Het Domenica-strijktrio treedt op in Kruiskerk Amstelveen

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestants Amstelveen
04-06-2015

Op zondag 14 juni 2015 verzorgt het Domenica-strijktrio een koffieconcert in de Kruiskerk Amstelveen, Van der Veerelaan 30a. Het programma omvat composities uit de 'ontluikende romantiek'. Gespeeld worden twee strijktrio's uit opus 38 van Boccherini (1798). Beethoven volgt met de serenade opus 8, een werk met velerlei emoties en met onstuimige en weemoedige, maar ook lichtvoetige en humoreske passages. Schuberts strijktrio in Bes-groot (D581) is elegante en dansende muziek, met verlangende en dramatische ondertonen. Het concert begint om 12.00 uur en duurt één uur. De toegang is gratis. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Iedereen is welkom vanaf 11.30 uur, koffie en thee staan klaar. Kijk voor meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl .

Foto Amstelveen
(Foto Domenica consort - 2014)

Domenica consort bestaat uit de violist Tony Rous, eerste violist bij het Concertgebouw Orkest en bekend van zijn Tsjechisch Baroktrio, cellist Fred Edelen, eveneens verbonden aan het Koninklijk Concertgebouw Orkest, Christina Scott Edelen, klaveciniste, organiste en forte-pianiste, Suzan Rous, altvioliste en verschillende gasten


Foto Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2015)

Luigi Boccherini (1743 - 1805) was een Italiaanse componist en cellist, de zoon van een contrabassist, van wie hij zijn eerste muzieklessen kreeg. In 1757 stuurde zijn vader hem naar Rome voor verder muziekonderricht. Na zijn terugkeer in Lucca speelde hij cello in het plaatselijke theaterorkest. Op het schilderij Luigi Boccherini (van een onbekende schilder, (ongeveer 1764-1767)


Het Domenica-consort bestaat uit Tony Rous (viool), Susan Rous-Woelderink (altviool) en Irene van den Heuvel (cello). Tony Rous speelde tot zijn pensionering in 2010 als eerste violist in het Koninklijk Concertgebouworkest. Susan Rous studeerde altviool aan het Sweelinckconservatorium. Zij speelt vaak kamermuziek in binnen- en buitenland en treedt geregeld op met Nederlandse symfonieorkesten en met het Combattimento Consort Amsterdam. Irene van den Heuvel (cello) heeft een breed repertoire. Ze combineert het spelen van kamermuziek, barokke (Bach)cantates en twintigste eeuw (Pärt) met lesgeven op de Amstelveense Muziekschool en de organisatie van muziekfestivals en kamermuziekcursussen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.