Bijgewerkt: 12 juni 2024

Het Entreprenasium project op het Amstelveen College

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelveen College
10-04-2014

Deze week nemen alle eerste klassen van het Amstelveen College deel aan de projectweek 'Jij de Baas', een bijzondere vorm van onderwijs. Dit betekent, dat het reguliere rooster is vervangen door een alternatief rooster, waarin de lessen in het teken staan van ondernemen.  'Jij de Baas' hoort bij het Entreprenasium. Het Entreprenasium biedt onderwijs aan middelbare scholen en laat leerlingen leren door maatschappelijk te ondernemen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Het Amstelveen College


Tijdens het project van 'Jij de Baas' ontwikkelen leerlingen voor een goed doel een bedrijfsplan, dat eventueel ook uitgevoerd kan worden. Afgelopen maandag bezochten de leerlingen een goede doelen markt en namen deel aan workshops van de goede doelen.

Dinsdag kregen de leerlingen verschillende workshops over ‘creatief denken’. De dag erna zetten ze een bedrijf op en maakten een plan. Op de donderdag krijgen de leerlingen feedback op hun ideeën door een speeddate met ondernemers.

Vrijdag wordt het project afgesloten met een markt waar alle brugklassers hun bedrijf en plan presenteren. Een jury beloont hierna de drie beste ideeën met een klein startkapitaal. Voor meer informatie over het Entreprenasium: www.entreprenasium.nl


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.