Bijgewerkt: 29 april 2024

Het European Payments Initiative heeft iDEAL overgenomen

Nieuws -> Informatief

Bron: European Payments Initiative
01-11-2023

Brussel, 31 oktober 2023: Het European Payments Initiative (EPI) kondigt met genoegen de succesvolle afronding aan van de overname van de Nederlandse betaaloplossing iDEAL en de Luxemburgse technologieaanbieder Payconiq International, zoals eerder dit jaar aangekondigd.

EPI is verheugd te kunnen bevestigen dat EPI, na de positieve afronding van alle relevante goedkeuringsprocessen van de toezichthouders, vandaag de overname van respectievelijk Currence iDEAL B.V. en Payconiq International S.A. heeft kunnen voltooien. Dit markeert een belangrijke mijlpaal voor EPI's strategie om een uniforme instant payment te leveren.

Programma en platform voor Europa. De voltooiing van deze overnames ondersteunt verder de ambitie van EPI om een leidende speler te worden in het Europese betalingslandschap. Het onderstreept ook de inzet van EPI om Europa te voorzien van een innovatieve, veilige en directe digitale betalingsoplossing. Dit zal EPI in staat stellen om te beginnen met de voorbereidingen voor de uitrol van zijn betalingsoplossing in België, Frankrijk, Duitsland, gevolgd door Nederland – landen die samen meer dan de helft van alle niet-contante betalingen in het eurogebied vertegenwoordigen, alvorens zich uit te breiden naar andere Europese landen.


Foto Amstelveen
(Bron EPI - 2023)



EPI is ervan overtuigd dat zowel Currence iDEAL B.V. als Payconiq International S.A. strategische troeven vormen die de missie van EPI zullen ondersteunen om een digitale portemonnee-oplossing en een instant, account-to-account betaalmiddel te bouwen onder één uniform merk in Europese landen. EPI heeft onlangs aangekondigd dat zijn digitale portemonnee, genaamd Wero, de manier waarop mensen betalen zal herdefiniëren en de gaten in het huidige betalingsecosysteem in Europa zal overbruggen.

'Persoonlijk wil ik mijn dank uitspreken aan alle partijen die betrokken zijn bij deze belangrijke transacties. Ik dank onze aandeelhouders voor hun voortdurende vertrouwen in de visie en missie van EPI en de relevante autoriteiten voor hun zorgvuldige beoordeling. Verder heet ik de medewerkers van iDEAL en Payconiq International die de EPI-familie komen versterken van harte welkom. Ik geloof dat hun expertise en ervaring zeer waardevol zullen zijn bij het vergroten van het succes van EPI en haar betalingsoplossing Wero' – zegt Martina Weimert, de CEO van EPI.

Te midden van deze belangrijke evolutie van het bedrijf verzekert EPI de bedrijfscontinuïteit van iDEAL en Payconiq International, en van hun naadloze service-integratie gedurende het transitieproces. EPI blijft zich volledig inzetten voor het aanbieden van ononderbroken betalingsdiensten aan handelaars en consumenten in Luxemburg, België en Nederland. Financiële informatie over de overnames wordt niet bekendgemaakt. 'Tot slot spreken wij onze grote dank uit aan alle betrokkenen en kijken ernaar uit om samen met onze aandeelhouders en leden aan dit nieuwe hoofdstuk te beginnen'- aldus EPI. Wero wordt in 2025 actief.

Over EPI: Het European Payments Initiative (EPI) is een initiatief dat wordt gesteund door 16 Europese banken en financiële dienstverleners om geleidelijk een betalingsoplossing op maat voor Europa te bouwen. EPI maakt gebruik van de directe account-to-account betalingsinfrastructuur die in Europa beschikbaar is om de efficiëntie te verbeteren en tussenpersonen in de betalingsstroom te elimineren. Het is gericht op het mogelijk maken van de volgende generatie betalingen voor consumenten en verkopers in Europa voor alle soorten retailtransacties. EPI ondersteunt in eerste instantie betalingen van persoon tot persoon (P2P) en van persoon tot professional (P2Pro), gevolgd door online en mobiele winkelbetalingen en vervolgens betalingen op verkooppunten.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.