Bijgewerkt: 22 juni 2021

Het Europees Parlement over de laatste ontwikkelingen van de corona-vaccins

Nieuws -> Informatief

Bron: Europese Commissie
11-01-2021

De belangrijkste onderhandelaar van de EU over de contracten voor COVID-19-vaccins, Sandra Gallina, zal de leden van het Europees Parlement op dinsdag 12 januari 2021 om 9 uur 's ochtends op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen met betrekking tot de COVID-19-vaccins.

Dit zal worden gevolgd door een vraag- en antwoordsessie, waar leden van de Commissie milieubeheer, volksgezondheid en voedselveiligheid haar zullen ondervragen over kwesties zoals de EU-procedure voor de goedkeuring van de vaccins, welke fase van het beoordelingsproces verschillende vaccins hebben bereikt en de hoeveelheden die door de EU zijn gekocht.

Foto Amstelveen
(Foto © EU - 2019)

Sandra Gallina directeur-generaal van Gezondheid en Voedselveiligheid (Health and Food Safety) van de Europese Commissie


Tijdens de plenaire vergadering van december 2020 heeft het Parlement zijn steun uitgesproken voor een snelle goedkeuring van veilige vaccins. De Commissie heeft sindsdien een voorwaardelijke vergunning voor het in de handel brengen van twee COVID-19-vaccins afgegeven, één ontwikkeld door BioNTech en Pfizer en één door Moderna Biotech Spain, S.L., nadat het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) zijn beoordelingen van deze vaccins had afgerond.

Op 8 januari 2021 stelde de Commissie voor om tot 300 miljoen extra doses van het BioNTech-Pfizer-vaccin aan te schaffen, waardoor het totale aantal doses dat door middel van voorafgaande koopovereenkomsten met verschillende farmaceutische laboratoria van de meest veelbelovende kandidaat-vaccins voor Europa en zijn omgeving wordt verkregen, op 2,3 miljard komt. U kunt de vergadering van het comité hier live volgen vanaf 9 uur 's morgens op dinsdag 12 januari 2021.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.