Bijgewerkt: 4 juli 2022

Het Gesprek in het Casema-pakket

Nieuws -> Informatief

Bron: Casema
26-09-2007

Casema geeft vanaf dinsdag 2 oktober 2007 de nieuwe televisiezender Het Gesprek door in haar Standaard RTV-pakket. Dit betekent dat deze al bij voorbaat spraakmakende zender (dat tijdelijk een kanaal deelt met LiveShop) voor iedere abonnee vanaf de startdatum is te ontvangen via de analoge kabel.

Het Gesprek/LiveShop komt in de plaats van BBC World. In Amstelveen blijft BBC World te zien in het (gratis) digitale deel van het Standaard RTV-pakket. Abonnees hoeven hun televisies en recorders niet opnieuw in te stellen; vanaf 2 oktober is Het Gesprek/LiveShop te ontvangen op kanaal 60 (783,25 MHz).

24 uur beschikbaar

Het Gesprek zendt vanaf 2 oktober tot 15 december 2007 dagelijks tussen zeven en twaalf uur ’s avonds programma’s uit via het kanaal van LiveShop. Ruud Hendriks is één van de initiatiefnemers van Het Gesprek:

“Wij zijn heel erg blij dat Casema-abonnees Het Gesprek analoog kunnen volgen. We hopen in de toekomst 24 uur per dag beschikbaar te zijn en de abonnees die digitaal kijken actief aan onze programma's te laten deelnemen. We zullen ons uiterste best doen om de kijkers van uitstekende informatieve programma's te voorzien.”

Het Gesprek

Het Gesprek - de naam van een nieuw opiniërend televisie kanaal, dat - vanaf 2 oktober 2007 24-uur per dag, 7 dagen per week - alleen maar gesproken woord gaat uitzenden. Gesprekken en debatten die ergens over gaan ! Initiatiefnemers van Het Gesprek zijn Frits Barend, Ruud Hendriks en Derk Sauer.

BBC World digitaal

“In een deel van het Casema-verzorgingsgebied verplaatsen we BBC World van analoge naar digitale distributie,” zegt Philip Bisschop, vertegenwoordiger van de BBC in de Benelux. “We hebben dit besloten in het belang van onze kijkers. Vanwege de snel toenemende digitalisering hebben wij met Casema afspraken gemaakt over een stabiele distributie in het digitale deel van het Standaard RTV-pakket waarvoor abonnees geen extra abonnementskosten hoeven te betalen.

Hiermee kunnen we abonnees een doorlopende toegang tot BBC World garanderen.” Volgens Stefano Colombo, contentmanager bij Casema, heeft de BBC een voorbeeldfunctie voor vele omroepen. “De BBC is een vooruitstrevende en creatieve organisatie.

Zij kwam als eerste met digitale themakanalen, interactieve televisie, uitzendingen in High Definition en lanceerde wereldwijd succesvolle televisieformats. Wij nodigen onze abonnees uit om naast BBC World ook alle andere BBC zenders in digitale kwaliteit te bekijken, zoals BBC Prime (entertainment), BBC 3 (films & series), BBC 4 (info & cultuur), CBBC (jeugd) en CBeebies (kinderen).”

Over Casema

Het in Den Haag gevestigde Casema is met 1,4 miljoen huishoudens als klant, een toonaangevende Nederlandse kabelexploitant. In haar 37-jarig bestaan is Casema verantwoordelijk geweest voor onder andere de totstandkoming van standaardisatie binnen de Europese kabelmarkt en een groot aantal technologische vernieuwingen op het gebied van kabeltelevisie. Casema biedt via haar moderne netwerk een scala aan elektronische diensten en producten, waaronder: radio en televisie, digitale televisie, breedband internet, IP-televisie, (zakelijke) telefonie en datacommunicatie. Voor meer informatie: www.casema.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.