Bijgewerkt: 27 maart 2023

Het Grachtenfestival 2020 in Amsterdam

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Grachtenfestival
04-08-2020

Het Grachtenfestival telt af tot de start van het 10-daagse muziekfestival deze vrijdag! Meer dan 70 locaties door heel Amsterdam bieden podium aan zeker 135 concerten van ruim 200 musici. Het festival loopt van vrijdag 7 tot en met zondag 16 augustus 2020 en vanaf vandaag zorgen 81 vlaggen dat de stad dit jaar weer Grachtenfestival-rood kleurt. En er is meer goed nieuws vanuit de cultuurfondsen.

Wat in maart nog onzeker was, wordt komende vrijdag werkelijkheid: Het Grachtenfestival is er ook in 2020. Met steun van velen is er een manier gevonden om geheel coronaproof en op veilige wijze voor bezoekers en musici concerten te organiseren voor een breed publiek. Van vermaarde componisten tot interactieve nieuwe muziekvoorstellingen en van klassiek tot jazz uit alle werelddelen; er is voor elk wat wils. Zoals men van het Grachtenfestival gewend is, en dus ook in dit bijzondere jaar.

De kaartverkoop verloopt zo voorspoedig dat er verschillende concerten zijn toegevoegd aan het programma-aanbod. Deze staan niet in de programmakrant, maar wel in het online overzicht. Daarnaast zijn 30 concerten besloten voor bewoners, bijvoorbeeld van hofjes en zorgcentra. De organisatie raadt aan de Grachtenfestival-app (GRCHTNFSTVL) te downloaden. Hierop is per dag zichtbaar hoeveel kaarten er nog beschikbaar zijn voor welke concerten en hoe ver deze fysiek plaats vinden van de eigen, huidige locatie. Download: voor Apple’s iPhone of Android Google Play

'De week begon nogal intens voor het festival. Het was de deadline voor een behoorlijk aantal interne zaken, maar ook voor de uitslagen van onze meerjaren-subsidieaanvragen bij zowel het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK) als het Fonds Podiumkunsten (FPK). Dat beiden hebben besloten om het Grachtenfestival ook de komende vier jaar te ondersteunen en wel met een hoger bedrag dan de afgelopen periode, is een fantastisch compliment voor het hele team' -aldus directeur Marie-Luce Bree.

Foto Amstelveen
(Foto Rob van Dam - 2020)

Marie-Luce Bree de directeur van het Grachtenfestival


Ondanks de coronacrisis gaan er ook dit jaar meerdere stukken in première tijdens het festival, variërend van de compositieopdracht van Tijn Wybenga en zijn orkest en de muziektheatervoorstelling Within Time van House of Makers. Als rode draad geeft Artist in Residence 2020 Emmy Storms diverse optredens in het Scheepvaartmuseum en in de Wintertuin van het Krasnapolsky Hotel. We heffen het glas op een bijzonder festival dit jaar.Waar moet u dit jaar op letten tijdens uw bezoek aan het Grachtenfestival?

Koop uw kaartjes online. Er is geen verkoop aan de deur dit jaar. U krijgt een tijdsslot om te arriveren, vanaf een half uur voor aanvang, om rijvorming te voorkomen. Bezoekers van hetzelfde huishouden mogen naast elkaar zitten. Houd te allen tijde 1,5 meter afstand van de andere mensen om u heen. U hoeft uw entreebewijs niet aan ons te overhandigen, maar alleen te laten zien aan onze festivalmedewerkers. Heeft u verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging? Blijf dan thuis. Lees het protocol dat u ontvangt bij uw toegangsbewijzen goed door. Alle concerten duren een uur en hebben geen pauze. Gebruik van de wc’s is op de meeste locaties niet mogelijk. We zien u graag op het Grachtenfestival!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.