Bijgewerkt: 15 juni 2024

Het Hermann Wesselink College verliest leerlingendebat

Nieuws -> Informatief

Bron: Joke Schrier-Ranke
26-04-2010

Nipt verlies HWC in winnen met woorden

Op dinsdag 20 april 2010 verloor het Hermann Wesselink College de wisseltrofee in de finale van het Rotary Leerlingendebat 2010 aan zijn Belgische tegenstander, het Sint Hubertuscollege uit Neerpelt.

Debat Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

De studenten van het HWC en het Sint Hubertuscollege in de raadzaal tijdens het debat


Debat Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

De jury vlnr.: de heer Janssen van het Sint Hubertuscollege, Kees van Tilburg, voorzitter Beschermers Amstelland en Rien Alink, raadslid van D66-Amstelveen


De wedstrijd vond plaats in de raadzaal van het Amstelveense raadhuis. Winnen met Woorden was deze keer voor de Belgen, nipt maar terecht met 1 punt verschil. De voorgaande twee jaren had het HWC de finale gewonnen. Het was een mooie strijd, met sterke, inventieve argumenten en presentaties van hoog niveau. Sportiviteit en respect voor elkaar en voor de tegenstander voerden de boventoon.

Debat Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Drukke overleg in de pauze


 Debat Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Debatleider René Wardenaar stelt een vraag aan het HWC team


Na het toernooi wordt er door de deelnemers altijd in goede vriendschap nog even flink gelachen, gegeten en gedronken. Dit jaar gebeurde dit op loopafstand van het raadhuis, namelijk in de Dorpskerk in het Oude Dorp van Amstelveen. De Dorpskerk kan gehuurd worden voor culturele evenementen als concerten en tentoonstellingen, maar ook voor feesten en partijen.

 Debat Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Het Belgische team tijdens het leerlingendebat


Debat Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Van de 'zijlijn' volgen de Belgische studenten het debat


In het Rotary Leerlingendebat strijden ieder jaar de Amstelveense 4VWO’s van HWC, Keizer Karel College en Amstelveen College tegen elkaar. Zij worden hiervoor getraind door het Nederlands Debat Instituut, een grote speler op de debatmarkt. De winnaar staat vervolgens in de finale tegen de Belgische winnaar. Volgend jaar is er weer een nieuwe ronde in dit debattoernooi.

Zoals gebruikelijk zal dan de finale in België worden gehouden. Het project heeft in de afgelopen 3 jaren inmiddels zijn bestaansrecht bewezen en schooldirecties en leerlingen zijn bijzonder enthousiast zijn over deelname. Rotaryclub Amstelveen-Amstel hoopt daarom in 2011 de financiering te kunnen bekostigen met de hulp van nog meer sponsors.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.