Bijgewerkt: 28 november 2022

Het Jaar van de Hond

Nieuws -> Informatief

Bron: Wikipedia/CGTN
21-02-2018

Canton Tower, een van de bekendste bezienswaardigheden van Guangzhou City in de Zuid-Chinese provincie Guangdong, vierde het Nieuwjaar met niet alleen kleurrijke lichten, maar ook een unieke drone show. Meer dan 300 drones zijn van start gegaan om de oprichting van het CGTN (China Global Television Network) om woensdag om middernacht het maanjaar 2018 - Het Jaar van de Hond - te verwelkomen.

De drone show was het onderdeel van de nieuwe wereldwijde New Year Flower Fair show van de stad, genaamd 'Als Guangzhou ontmoet Parijs'. Deze nieuwe displaytechnologie is nog maar zo' n drie jaar oud en deze gebeurtenissen zijn de eerste ter wereld. De drones veranderden hun kleuren, bewogen in formatie en digitale ontwerpen laten zien in de lucht. Toen de drones rond de iconische Canton toren van de stad vlogen, duizenden kilometers verderop, hield de Eiffeltoren in Parijs ook een lichtshow om het Chinese Nieuwjaar te vieren. DJ's presenteerden samen met musici uit China en Frankrijk ook een muziekshow in het Grand Palace in Parijs.2018 is een Jaar van de Hond. In de Chinese astrologie wordt elk jaar gerelateerd aan een Chinees dierenriem volgens de 12-jarige cyclus. De jaren van de Hond zijn onder meer 1934, 1946, 1958, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006, 2018 en 2030.... De hond bekleedt de 11de plaats in de Chinese dierenriem, na de haan en voor het varken. Honden zijn loyaal en eerlijk, beminnelijk en vriendelijk en voorzichtig. Door een sterk gevoel van loyaliteit en oprechtheid zullen honden alles doen voor de persoon die ze het belangrijkst vinden. Volgens de Chinese Horoscoop kalender is 2018 het Mannelijke Aardehond jaar. Bruin is verbonden met de aarde. Daarom wordt 2018 ook wel het jaar van de Bruine Hond genoemd.

De Canton toren, of Guangzhou toren (广州塔), is een 604 meter hoge multifunctionele uitkijktoren in het Haizhu District van de stad Guangzhou (historisch bekend als Canton), in Guangdong, China. De toren werd in 2009 opgebouwd en werd op 29 september 2010 operationeel voor de Aziatische Spelen 2010. De toren had kortstondig de titel van hoogste toren ter wereld, die in de plaats kwam van de CN-toren (Canadian National Tower in Toronto), voordat hij werd overtroffen door de Tokyo Skytree. Het was de hoogste structuur in China vóór de topping van de Shanghai Tower op 3 augustus 2013. Het is nu de tweede hoogste toren en de vierde hoogste vrijstaande structuur ter wereld.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.