Bijgewerkt: 30 april 2024

Het Japan Festival 2024 in Amstelveen

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Japan Festival
02-04-2024

Sinds het eerste begin is het Japan Festival uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend evenement. Als één van de grootste en best bezochte Japanse festiviteiten in Nederland is het festival dé plek geworden waar je de Japanse cultuur kunt ervaren. Het is niet alleen populair bij de Japanse gemeenschap in Nederland, maar ook Nederlanders die zich aangetrokken voelen tot de Japanse cultuur komen er in groten getale op af.

Op zondag 30 juni 2024 wordt het Japan Festival gehouden op het Stadsplein in Amstelveen. Zoals altijd is dit een unieke gelegenheid om te genieten van Japanse culinaire specialiteiten en workshops voor jong en oud. Daarnaast zijn er gedurende het hele festival optredens van moderne en traditionele kunstvormen te bewonderen op het openluchtpodium.

Echte Japan-beleving. De deelnemers van het festival worden zorgvuldig gekozen door het bestuur, zodat de bezoekers zich kunnen onderdompelen in een authentieke Japanse omgeving zonder in een vliegtuig te hoeven stappen. Zo hebben we op het podium muziekoptredens met klassieke Japanse instrumenten en traditionele dans, en demonstraties van vechtsporten zoals kendo en aikido. Verder zijn er winkels met designproducten en Japanse ingrediënten, en verschillende workshops waarbij je ambachtelijke technieken of de Japanse taal kunt leren. Daarnaast hebben we uiteraard typische 'streetfood’ gerechten zoals takoyaki, ramen en matcha crêpe. Ook hebben we steeds meer vegetarische keuzes en er is dus voor elk wat wils.



Kom je ook in kimono? Je bent uitgenodigd om op zondag 30 juni te komen in een traditionele kledingstijl. In Japan draag je bij een festival vaak eenyukata of een jinbei, een soort kimono die bij warmer weer gedragen wordt. Vraag je je af waar je er een kunt aanschaffen? Er zijn genoeg tweedehandseyukata's en jinbei’s te vinden bij antiekwinkels of op internet. Zo maak je je Japan-beleving helemaal compleet!

Met workshops, optredens, spellen en nog veel meer, voor jong en oud, is het Japan Festival een inclusief evenement, waar verschillende nationaliteiten en generaties bij elkaar komen. Kom langs en maak er een Japanse middag van! Kijk op onze website voor meer informatie: https://www.japanfestival.nl/



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.