Bijgewerkt: 27 juni 2022

Het Kachaturian-trio speelt drie werken in de Kruiskerk

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestants Amstelveen
15-09-2016

Zondag 25 september 2016 wordt het eerste koffieconcert van dit seizoen gehouden in de Kruiskerk Amstelveen, Van der Veerelaan 30a. Het Kachaturian-trio speelt drie werken voor viool, klarinet en piano uit de 20ste eeuw van Darius Milhaud, Béla Bartók, Alexander Arutiunian. Onder de de titel ‘Contrasten’ laat het trio vele contrasten klinken met tal van onverwachte wendingen en melodieuze, speelse, statige, complexe, eenvoudige, opzwepende en dromerige passages. Het begint om 12.00 uur en duurt een uur. De toegang is gratis. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Iedereen is welkom vanaf 11.30 uur, koffie en thee staan klaar. Kijk voor meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl.

Foto Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2016)

Aram Iljitsj Chatsjatoerjan (1903-1978) was een Sovjet-Russische componist en cellist van Armeense afkomst. Hij werd geboren dicht bij Tbilisi in een arme Armeense boekbindersfamilie. Op de foto is Chatsjatoerjan in de jaren 1960


Het concert wordt gegeven door het Kachaturian-trio, dat bestaat uit drie jonge professionals die aan het begin staan van een hopelijk mooie loopbaan in de muziek. Het zijn de Spaanse klarinettist Alejandro Peiteado Brea (klarinettist in het Orkest van het Oosten), de Armeense violiste Lilit Poghosyan (ze speelt in het Nederlands Philharmonisch Orkest) en de Bulgaarse pianist Ivan Penkov. Ze spelen in dit koffieconcert drie werken voor viool, klarinet en piano uit de twintigste eeuw van Darius Milhaud, Béla Bartók, Alexander Arutiunian.

Het trio geeft hun programma de titel Contrasten mee. De composities zijn alle drie in de vorige eeuw gemaakt, maar in de loop van het programma zijn vele contrasten en tal van onverwachte wendingen te horen, klinken er melodieuze, speelse, statige, complexe, eenvoudige, opzwepende en dromerige passages. Voor de toehoorders is het steeds interessant en boeiend en voor de musici vooral veeleisend.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.