Bijgewerkt: 12 juni 2024

Het Keizer Karel College won het 7de Rotary Leerlingendebat

Nieuws -> Informatief

Bron: Rotary Amstelveen-Amstel
07-04-2014

Afgelopen woensdagavond 2 april 2014 werd het debatteam van het Keizer Karel College de winnaar van het 7de Rotary Leerlingendebat. Het Hermann Wesselink College en het Amstelveen College werden met miniem verschil verslagen.

In 9 debatten ging men onderling de strijd aan met stellingen als: Slagen voor een examen kan alleen met voldoendes, Vorder leegstaande kantoren voor huisvesting van starters en studenten, Voor scooters en brommers moet een aparte rijstrook komen, Elektrische auto’s zijn niet milieuvriendelijk en moeten worden verboden. De Europese Unie moet één staat worden en de burgemeester moet worden gekozen.

Foto Amstelveen
(Foto Ton Kotterer - 2014)

het 7de Rotary Leerlingendebat werd door Rotary Amstelveen-Amstel georganiseerd


De jury, onder voorzitterschap van John de Die, waardeerde de goede intro’s en afsluitingen van de debatten en de grote inzet van de debaters om hun punt te maken. Ook het op elkaar inspelen en reageren werd opgemerkt. De verschillen waren klein, wat mede duidt op de onderlinge kwaliteiten van de drie scholen.

Ivar Stol maakte de meest explosieve opmerking door de productie van elektrische auto’s te vergelijken met de Olympische ringen: eerst aardig, maar blijkt toch een mislukking. Tristan de Keyzer werd tot beste debater uitgeroepen. Het Keizer Karel College gaat binnenkort de wedstrijd aan met de Belgische tegenstander het Sint-Hubertuscollege in Neerpelt.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.