Bijgewerkt: 8 december 2023

Het Keizer Karelplein-Van der Hooplaan kruising wordt afgesloten

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
20-06-2019

Vanaf donderdag 27 juni 20.00 uur tot maandag 1 juli 2019 5.00 uur verricht aannemer Ballast Nedam de nodige werkzaamheden op het Keizer Karelplein. De aannemer freest het asfalt, maakt een nieuwe fundering op het plein, asfalteert het plein, brengt detectielussen aan voor de verkeerslichten en richt het nieuwe plein definitief in.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Rob Ellermeijer (VVD) wethouder Verkeer


Rob Ellermeijer (VVD) wethouder Verkeer: 'De belangrijkste reden om het Keizer Karelplein onderhanden te nemen is het vergroten van de veiligheid. De werkzaamheden zijn nu bijna voltooid; begin juli zijn het plein en de Keizer Karelweg weer open. De werkzaamheden in het laatste weekend van juni zullen met de afsluiting voor de nodige overlast zorgen. We doen er alles aan om dit zoveel mogelijk te beperken.'

Gevolgen voor verkeer en bereikbaarheid. Vanaf het noorden, vanaf de kant van de A9 en Stadshart, zijn de Ouderkerkerlaan en de Burgemeester Rijnderslaan niet bereikbaar, de op- en afritten naar en van de A9 nog wel. Vanaf de A9 is afrit 5 richting Keizer Karelplein afgesloten. Het Stadshart en Amstelveen Noord zijn wel bereikbaar. Vanaf de zuidkant van Amstelveen wordt de Van der Hooplaan voor verkeer afgesloten na de Van der Leeklaan. Op maandag 1 juli 2019 gaan de Keizer Karelweg en het plein weer definitief open voor verkeer.Bestemmingsverkeer. De wijk ten oosten van de Van der Hooplaan wordt via de Van der Leeklaan ontsloten. De wijk ten westen van de Van der Hooplaan wordt ontsloten via de Van Maasdijklaan. Doorgaand verkeer wordt aan de westkant omgeleid via de Handweg en Amsterdamseweg en aan de oostkant via de Beneluxbaan. Omleidingen worden met borden aangegeven. De aannemer treft speciale maatregelen om de winkels en ondernemingen aan het Keizer Karelplein zo goed mogelijk bereikbaar te houden. Winkels en ondernemingen in het Oude Dorp zijn bereikbaar via de Handweg en de Amsterdamseweg.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2019)

Een 'gewone' dagelijkse file in de kruising van het Keizer Karelplein-Van der Hooplaan op 14 mei 2019


Bereikbaarheid Stadshart. Verkeer vanuit Amstelveen Zuid dat naar het Stadshart wil, wordt omgeleid via de Handweg, Amsterdamseweg, Molenweg en Keizer Karelweg en via de Beneluxbaan en Handelsplein. De winkels en ondernemingen aan de Van der Hooplaan zijn bereikbaar via de Lindenlaan en de Sportlaan. Hulpdiensten, bussen, fietsers en voetgangers kunnen tijdens de werkzaamheden wel langs het plein, overig snelverkeer niet. De werkzaamheden geven het hele weekend drukte en bedrijvigheid. Op donderdagavond en -nacht wordt er gesloopt en dat zal de meeste overlast geven. Daarna neemt de geluidsoverlast snel af. Direct omwonenden worden met een brief geïnformeerd.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.