Bijgewerkt: 31 maart 2023

Het Kieskompas is weer actief

Nieuws -> Provincie

Bron: Provincie Noord-Holland
02-02-2011

Op woensdagochtend 2 februari 2011 is de verkiezingcampagne opgestart voor de Provinciale Staten van Noord-Holland in Haarlem. Op woensdag 2 maart 2011 mogen alle inwoners van Noord-Holland van 18 jaar en ouder naar de stembus voor de provinciale verkiezingen.

Door te stemmen oefent u invloed uit op de wijze, waarop de provincie wordt bestuurd. De mensen in de Provinciale Staten, die komende vier jaar de beslissingen gaan nemen, worden namelijk direct door de inwoners gekozen. Ook stemt u indirect voor de Eerste Kamer.

potlood Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2008)

Stemmen met een rode potlood


Provinciale Staten?

In Nederland vormen de Provinciale Staten (kort de Staten) sinds 11 maart 2003 het collectief van volksvertegenwoordigers binnen de provincie. Voor deze datum vormden de Provinciale Staten juist het bestuur van de provincie.

De hoofdtaak van de Provinciale Staten is tegenwoordig, het controleren van het bestuur, dat gevormd wordt door de Gedeputeerde Staten. De Gedeputeerde Staten (GS) is een Nederlands bestuursorgaan. Ze vormt het dagelijks bestuur van een provincie.

Amstelveen

Op woensdag 2 maart 2011 kunt u van 7.30 tot 21.00 uur terecht in de stemlokalen in Amstelveen. U stemt met een papieren stembiljet en een rood potlood. Geen idee, op welke partij moet u stemmen? Dan kunt u een ideetje krijgen op de website van Kieskompas: http://noord-holland.kieskompas.nl Bekijk de lijst (pdf) van de stembureaus in Amstelveen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.