Bijgewerkt: 19 april 2024

Het Kieskompas van Amstelveen is online

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
17-02-2022

Op 14, 15 en 16 maart 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. In Amstelveen doen 12 politieke partijen mee aan de verkiezingen. Er valt dus wat te kiezen. Welke partij vertegenwoordigt uw stem het beste? Het Kieskompas kan u helpen bij het bepalen van uw stem. Vul hem in op https://amstelveen.kieskompas.nl/.

Foto Amstelveen




Het Kieskompas bevat 29 stellingen, verdeeld over de thema’s bestuur en economie, verkeer en veiligheid, natuur en milieu, sociale zaken, bouwen en wonen. De stellingen kunt u beantwoorden met ‘helemaal mee eens’, ‘mee eens’, ‘neutraal’, ‘niet mee eens’, ‘helemaal niet mee eens’ of ‘geen mening’. Het Kieskompas berekent op basis van uw antwoorden met welke partijen u de meeste overeenkomsten hebt.

U kunt in het Kieskompas zien wat de politieke partijen van een bepaald onderwerp vinden en hun eigen toelichting per stelling lezen. Zo kunt u de partijen eenvoudig met elkaar vergelijken. Ook kunt u van iedere politieke partij het verkiezingsprogramma bekijken en zien wie de lijsttrekker en de kandidaten zijn.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.