Bijgewerkt: 4 maart 2024

Het Koos Landwehrpark is gemeentelijk monumenten geworden

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
14-02-2012

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten het 'Koos Landwehrpark' op de gemeentelijke monumentenlijst te plaatsen. Vanwege het stedenbouwkundige concept en de ligging tussen twee rijksmonumentale heemparken is het park van cultureel en historisch belang.

Daarnaast is er in het heempark ruime aandacht voor esthetiek en het nabootsen van het ‘boerenveenweidelandschap’. Wethouder Herbert Raat (VVD) van monumenten:’Het park is uniek en verdient dan ook een beschermde monumentale status. Nadat de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed vorig jaar besloot het park 'De Braak' en het 'J. P. Thijssepark' op de rijksmonumentenlijst te plaatsen en adviseerde het Koos Landwehrpark op de gemeentelijke monumentenlijst te plaatsen zijn we hier direct mee aan de slag gegaan.’

Landwehrpark Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2006)

Het Landwehrpark in Amstelveen


Wethouder John Levie van groen (BBA): ‘Een mooi resultaat van de monumentencommissie. Hiermee komen we tegemoet aan onze wens om de parken met elkaar te verbinden.’ In samenwerking met de monumentencommissie is een beschrijving van het park gemaakt, waardoor het college het nu officieel als gemeentelijk monument kan benoemen.

Heempark ontworpen door Chris Broerse

Het 'Koos Landwehrpark' is in 1950 ontworpen door tuinarchitect Chris P. Broerse en heette tot 1997 Mauritsplantsoen. Na het overlijden van Koos Landwehr, in 1996, is het heempark naar hem vernoemd. Dit vanwege zijn grote betekenis voor de gemeente op het gebied van inheemse beplanting.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.