Bijgewerkt: 16 augustus 2022

Het Kunst van het Delen Festival in Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Irma Vroegop
11-06-2014

Doe mee? 'Er is genoeg voor iedereen….'

Een tekst uit een liedje van lang geleden, maar zeker ook van toepassing vandaag de dag. Iets krijgen is leuk, maar iets delen met een ander des te leuker. Vaak weten we niet, wat een ander nodig heeft, of beseffen we onvoldoende wat we anderen te bieden hebben. Door het organiseren van het Kunst van het Delen Festival op zondag 7 september 2014 bieden we iedereen in Amstelveen een podium om te laten zien, horen, proeven en ervaren wat we kunnen delen. Niet om hier geld mee te verdienen, maar gewoon, omdat we hier blij van worden, het hard nodig is en om dat er genoeg te delen valt in Amstelveen.

Je hoort het vaker. Er is een verschil tussen de nieuwe economie en de oude economie. ‘Oud’ zou gaan over schaarste, over de crises, uitputting van de aardbol en natuurlijk over groei. Want dat weten we allemaal. Een profijtelijke economie kan alleen bestaan bij de gratie van eeuwige groei. ‘Nieuw’ daarentegen wordt geassocieerd met duurzaamheid, gebruik van bronnen dicht bij huis en vooral delen. Delen is het nieuwe toverwoord van deze tijd. Op het internet (de motor van de nieuwe economie) schieten de paddenstoelen van het delen uit de grond.

Auto’s worden gedeeld, klussen geruild en buurttuintjes gezamenlijk ingericht. Kortom een boormachine koop je niet meer maar die ‘deel’ je met je buren. Zo wordt de ‘nieuwe’ economie een ‘deel’ economie. Het lijkt eenvoudig. Hier en daar een bordje verhangen. Maar voor wie onder de oppervlakte kijkt ziet toch een geheel nieuwe wereld. Plotseling blijken we in onze welvarende jaren heel veel opgebouwd te hebben. Van spullen tot kennis tot inzichten.

Door de teugels van oude wetten, van overal en altijd geld te willen verdienen, te laten vieren blijkt er veel beschikbaar. En daar zit precies de crux. ‘Oud’ heeft baat bij schaarste. ‘Nieuw’ creëert overvloed. In Amstelveen is er een groepje opgestaan die enthousiast is over ‘delen in overvloed’. Zij hebben bedacht, dat ‘deel-initiatieven’ op ‘De Kunst van het Delen Festival elkaar kunnen ontmoeten. Een festival, dat aan iedereen kan laten zien wat er allemaal te delen is, hoe het werkt, waar je verrast kan worden, waar je plezier beleeft!

De Kunst van het Delen festival vindt plaats op een fantastische locatie aan de Poel (naast het Raadhuis), op 7 september en van 12.00 tot-19.00 uur. Donderdag 26 juni 2014 is er een bijeenkomst, waar de initiatiefnemers vragen beantwoorden en waar je ideeën kunt delen. Je bent van harte welkom van 17:00-19:00 uur, aan de Maalderij 38. Opgeven: amstelveendeelt@gmail.com . Hier kun je ook je deel-initiatief aanmelden. Graag met duidelijke omschrijving en hoeveel terrein je nodig hebt. Behoefte aan persoonlijk contact? Bel dan met Anne Marie van Leent Tel. 06 1521 9359 of Irma Vroegop 06 536 56 440. Je kunt ook kijkje nemen op de website (io): www.amstelveendeelt.nl of op Facebook.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.