Bijgewerkt: 24 maart 2023

Het 'Land van Bosse' is geopend

Nieuws -> Amsterdamse Bos

Bron: Amsterdamse Bos / Amstelveenweb
08-07-2011

Op donderdagmiddag 7 juli 2011 openden wethouders John Levie (BBA) van Amstelveen, Ruimtelijke Ordening en Groen en Freek Ossel (PvdA) van Amsterdam, Openbare Ruimte en Groen) het 'Land van Bosse', een nieuw evenemententerrein in het Amsterdamse Bos.

Het Land van Bosse is 10 hectare groot en kan evenementen tot 20.000 bezoekers herbergen. In het verleden was het een noodlandingsbaan voor Schiphol. Cabaretière Riet Karsenbarg was als KLM stewardess de gastvrouw voor deze middag.

Bosse Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Het 'Land van Bosse' in het Amsterdamse Bos


Bosse Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Cabaretière, Riet Karsenbarg alias KLM stewardess Kiki Klem, de gastvrouw van de opening. Achter haar staat de familie Bosse uit Aalsmeer


Bosse Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

De wethouders Levie en Ossel worden door stewardess Kiki Klem ondervraagd


Naast deze bijzondere gastvrouw trad de band The Souldiers op, bekend van het televisieprogramma De Wereld Draait Door. Zij spelen ook op het reeds uitverkochte dance festival 'A Day at The Park', dat als eerste aftrap doet op het 'Land van Bosse', op zaterdag 23 juli 2011. Op zaterdag 30 juli 2011 staat dj Armin van Buuren op hetzelfde terrein, met het Electronic Family Festival.

Boer Bosse

De naam van het nieuw evenemententerrein Bosse is afkomstig van een boer uit Aalsmeer met de daar veel voorkomende naam Bosse, die zijn koeien hier in vroegere tijden losliet. De dieren konden daar grazen en ook de landingsbaan (van gras) onderhouden. Enkele familieleden van deze boer werden ook uitgenodigd naar de openingsceremonie en zo is de link gelegd tussen het verleden met vandaag. Tegenwoordig lopen er een paar schapen rond op het terrein.

Bosse Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Wethouder John Levie Ruimtelijke Ordening en Groen van de gemeente Amstelveen: 'Het is hier een prima recreatieterrein in het oog van het drukste deel van Nederland, tussen de A4, Schiphol en de A9


Bosse Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

De aanwezigen volgen het komische verhaal van de stewardess en de toespraken


Bosse Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Wethouder Freek Ossel, Openbare Ruimte en Groen van de gemeente Amsterdam: 'Hier kun je het goede samenwerkingsverband van Amstelveen en Amsterdam goed zien'. Hij feliciteerde de directeur van het Amsterdamse Bos met deze aanwinst


Bosse Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

De nieuwe directeur van het Amsterdamse Bos, Marijke Andeweg, was niet goed voorbereid op de directe vragen van de stewardess Kiki


Vliegshow van de leden van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

KNVvL

Voor de opening van het Land van Bosse werden twee kleine helikopters ingezet van de KNVvL. Eén van de helikopters bracht de sleutel naar de locatie, waarmee de wethouders het slot van het 'Land van Bosse' konden openen.

De Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart is de overkoepelende organisatie voor alle luchtsporten en luchtvaart hobby’s in Nederland en na het officiële deel van het programma werd door de leden van de vereniging een fantastische vliegshow gepresenteerd met modelvliegtuigen, bestuurd via een radiografische afstandsbediening.

Toenemende vraag naar evenementenlocaties

De vraag naar evenementenlocaties in het Amsterdamse Bos is groot. Het 'Land van Bosse' kan andere locaties ontlasten en is geschikt voor allerlei evenementen, van festivals en concerten tot bedrijfsuitjes en markten. Als er geen evenementen plaatsvinden, kan het terrein recreatief worden gebruikt, bijvoorbeeld voor picknicken, barbecueën en voetballen.

30% nieuwe natuurzone

Het terrein ligt aan de Nieuwe Meerlaan 2 in Amstelveen, bij de dagrecreatie, aan de zuidkant van de A9 in het Amsterdamse Bos. Tot voor kort werd het gebied nauwelijks gebruikt.

Bosse Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Een mini helikopter brengt de sleutel van het hek naar de wethouders


Bosse Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

De wethouders aan het werk


Bosse Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

De wethouders sleutelen aan de sloten van het hek van 'Land van Bosse'Bosse Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Wethouder Levie neemt de plank mee van 'Land van Bosse' naar het raadhuis van Amstelveen. Een mooi cadeau van Amsterdam!Nu is het zo aangepast, dat er grote evenementen kunnen plaatsvinden. Het was een weiland, dus er zijn geen bomen gekapt. Naast het evenementengedeelte wordt ongeveer 30% van het gebied omgevormd tot een nieuwe natuurzone.

Dit gedeelte wordt afgesloten voor het publiek en maakt onderdeel uit van de Groene As. Dit is een ecologische verbinding tussen Spaarnwoude en Amstelland. De ontwikkeling van de Groene As bevordert de migratie van planten en dieren (zoals ringslangen) tussen de bovenstaande gebieden. Het 'Land van Bosse' vormt daarbinnen een belangrijke schakel.


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.