Bijgewerkt: 26 september 2021

Het Metropole Orkest treedt toch op in Amstelveen

Nieuws -> Stadshart

Bron: Gemeente Amstelveen
09-10-2013

Nadat het optreden van het Metropole Orkest op het Stadspleinfestival op 14 september 2013 moest worden afgelast door het slechte weer, is er een vervangende datum en locatie gevonden.

Op zondag 27 oktober om 13.00 uur heeft elke Amstelvener de kans om het orkest, kosteloos,  in volle glorie te komen bewonderen in Schouwburg Amstelveen. RTV Amstelveen maakt een tv-registratie, zodat alle Amstelveners op een later moment het ook thuis kunnen zien.

Het viel de organisatie van het Stadspleinfestival zwaar, toen zij op 14 september de hoofdact, het Metropole Orkest moest afgelasten. De weersomstandigheden waren te slecht om de klassieke instrumenten aan bloot te stellen. Meteen werden de agenda’s getrokken en werd er gezocht naar een nieuwe datum en locatie.

metropole Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

De technici en musici van het Metropole Orkest zijn bezig om de instrumenten gereed maken voor het concert op het Stadsplein Amstelveen op 14 september 2013. Omdat het podium niet goed was afgedekt en begon hard regenen, werd door veiligheidsredenen het concert afgeblazen


Gelukkig kwamen het orkest, het Stadspleinfestival en de gemeente er snel uit: 27 oktober om 13:00 in de Schouwburg Amstelveen. Ook eigenaar van een groot deel van het Stadshart, Unibail-Rodamco, levert een bijdrage in het mogelijk maken van de voorstelling. Het Metropole Orkest komt deze middag met een reputatie-waardig optreden.

Het Metropole Orkest werd in 1945 opgericht met als doel om jazz en pop op hoog niveau te spelen. Inmiddels zijn er meer dan 150 albums geproduceerd en werkte het orkest mee aan duizenden radio- en tv uitzendingen. Door het aangaan van avontuurlijke samenwerkingsverbanden en het inschakelen van nieuwe arrangeurs en componisten is het Metropole Orkest veelzijdiger dan ooit.

Tijdens de middag in de Schouwburg Amstelveen speelt het orkest o.a. stukken uit de musical Annie en de Magical Mystery Tour Beatles Sing a long. Gasten zijn Tim Knol, de 23 jarige singer/songwriter uit Hoorn die met zijn liedjes en stem voor uitverkochte zalen stond; Bertolf Lentink (1980), liedjesschrijver, multi-instrumentalist en zanger uit Zwolle die in 2010 de Zilveren Harp won en Leona Philippo, in december 2012 de winnaar van de derde editie van de talentenjacht The Voice of Holland.

Wilt u dit spektakel bijwonen dan kunt u, vanaf woensdag 9 oktober 12.30 uur, per persoon maximaal 4 gratis kaarten ophalen bij de kassa van Schouwburg Amstelveen. De openingstijden van de kassa zijn: di t/m za van 12.30 uur tot 15.30 uur en van 19.00 uur tot 20.30 uur. Zondag van 11.00 uur tot 15.30 uur. Let op: vol=vol dus wacht niet te lang met het ophalen van kaarten!

RTV Amstelveen maakt een registratie van een uur van deze voorstelling die te zien is van za. 02-11 19.00 uur tot ma. 04-11 19.00 als onderdeel van de dagelijkse uitzendingen (Ziggo kanaal 42). Voor meer informatie: www.stadspleinfestival.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.