Bijgewerkt: 14 juni 2024

Het Miss Leah Kline quintet speelt in het Noorddamcentrum

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Stichting Tpodium
12-12-2015

Léah Kline is een Amerikaanse zangeres met Oosterse roots; ze werd geboren in Japan. Als kind terug in de Verenigde Staten, begon ze al jong haar ambitie te volgen voor een dans- en zangcarrière, welke zich manifesteerde naar een professioneel niveau met opvolgende optredens. Ze studeerde dans op de gerenommeerde North Carolina School of the Arts. Ze verhuisde naar Los Angeles om zich te ontwikkelen in een breed scala van situaties waaronder films, musicals en toneel.

Foto Amstelveen
(Foto Elisabeth Melchior - 2013)

Léah Kline jazz zangeres, tekstschrijver, performer


Zo vormde zij zich tot allround artieste en podium kunstenares die op elk gebied van entertainment haar sporen wel verdiende; in zang, dans ,theater en cabaret. Maar om haar grenzen te verleggen reisde ze de wereld rond en ‘landde' uiteindelijk in Amsterdam. Werkend op een cruise schip ontdekte ze haar huidig passie….jazz. In Nederland was ze in aanvang actief in diverse musicalproducties, o.a. die van Joop van den Ende. 'Ik ben zo’n 15 jaar geleden in Amsterdam terechtgekomen, omdat ik een nieuwe creatieve uitdaging zocht', zegt Léah.

Na de musical volgde de jazz. Op een prachtige wijze vertolkt ze het 'American Song Book', waarin de cabaret en musical invloed nog vaak te horen is. Ze wordt geprezen om haar persoonlijke benadering en eigen interpretaties van de songs die inmiddels haar eigen kleur en klank hebben gevonden. Daarvan getuigen haar cd's: 'Playground' (haar debuut), 'Juzz Flirtin' en recent ‘This Precious Life’. Mede door haar multi-talent staan de nummers die ze zingt niet op zich zelf. Ze presenteert zich altijd met veel gevoel voor haar publiek en wisselt vaak nummers af met vrolijke anekdotes of een ontroerend gedicht (soms in het Nederlands!). De Nederlandse pers heeft inmiddels Ms. Kline‘s zangtalent ontdekt en is algemeen zeer enthousiast over haar podium ervaringen.Hiervoor kreeg ze vaak lovende recensies als: 'Ze heeft een kristalheldere jazzstem met uitstekende timing’ en ‘Er zit een Liza Minnelli in haar'. Zij heeft regelmatig opgetreden voor publiek in Europa, Azië, Canada en de Verenigde Staten; Het is wel zeer opvallend – en een bijzonder compliment - dat ze in haar eigen jazzland Amerika, staat vermeld in een standaard boekwerk, als zijnde een van de 'top 500-jazzvocalisten ooit'. Léah wordt begeleid door haar kwartet bestaande uit: Francisco Morales, piano; Mateusz Pulawski, gitaar; Tobias Nijboer, contrabas; Achim Heine, drums.

Hun optreden is op vrijdagavond 18 december 2015 20.00 tot 23.00 uur vindt plaats in: Noorddamcentrum  tel. (020) 641 6744 Noorddammerweg 1, 1187 CM Amstelveen– Bovenkerk. Bereikbaar met buslijn 171 – halte Brouwerslaan; Er is ruime vrije parkeergelegenheid. 4PLACES2B - JA.ZZ IN DE BUURT & BLUES IN DE WIJK wordt geprogrammeerd door de Stichting Tpodium: www.tpodium.netAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.