Bijgewerkt: 2 augustus 2021

Het Monteverdi Kamerkoor Utrecht in de Kruiskerk Amstelveen

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestants Amstelveen
20-03-2014

Zondag 30 maart 2014 geeft het Monteverdi Kamerkoor Utrecht een koffieconcert in de Kruiskerk Amstelveen, Van der Veerelaan 30A, aanvang 12.00 uur. Het Monteverdi Kamerkoor Utrecht staat onder de muzikale leiding van Wilko Brouwers. In dit concert worden composities van Maurice Ravel, Max Reger, César Antonowitsj Cui en Edgar Elgar ten gehore gebracht. Bij het Magnificat van Cui soleert  de jonge en getalenteerde mezzosopraan Florieke Beelen. De toegang is gratis. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Iedereen is welkom vanaf 11.30 uur, koffie en thee staan klaar.

Foto Amstelveen
(Bron MKU - 2014)

Het Monteverdi Kamerkoor Utrecht


100 jaar geleden brak de Eerste Wereldoorlog uit. Onder de titel Music in time of War worden tijdens dit concert gepaste composities uit het jaar 1914 ten gehore gebracht van Maurice Ravel, Max Reger, César Antonowitsj Cui en Edgar Elgar. De welluidende koorcomposities contrasteren sterk met twee recent gemaakte, elektronische klankbeelden (Soundscapes) van Eric Hense  gemaakt van originele geluidsfragmenten uit de oorlog 1914 - 1918, die ook te horen zijn.

Het Monteverdi Kamerkoor Utrecht staat onder de muzikale leiding van Wilko Brouwers. Wilko Brouwers is eveneens hoofd van de koordirectie-opleiding van het Utrechts Centrum voor Kunsten. Het koor viert dit jaar zijn 25 jarig jubileum.

Programma

Edward Elgar Partsongs, opus 71, 72 & 73

SOUNDSCAPE I

Max Reger      Geistliche Gesänge, opus 138

Maurice Ravel           Trois Chansons

SOUNDSCAPE II

César Antonowitsj Cui          MagnificatAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.