Bijgewerkt: 5 december 2022

Het Nuon Solar Team bezoekt het Keizer Karel College in Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Nuon Solar Team
19-05-2017

Aanstaande dinsdag 23 mei 2017 bezoeken een aantal leden van het Nuon Solar Team het Keizer Karel College in Amstelveen met hun zonneauto Nuna. Jasper Alberts, één van de teamleden, heeft vóór hij in Delft ging studeren op deze school gezeten. Samen met zijn teamleden geeft hij nu een presentatie aan de leerlingen van de school om te laten zien wat er allemaal mogelijk is met duurzaamheid en techniek. Op deze manier hoopt Jasper de scholieren te inspireren om óók voor een technische studie te kiezen.

Foto Amstelveen
(Foto Hans-Peter van Velthoven - 2016)

Jasper Alberts (21) aerodynamicus groeide op in Amstelveen. Hij is na zijn middelbare school verhuisde naar Delft om daar Lucht en Ruimtevaart Techniek te studeren aan de TU Delft. Na het afronden van zijn Bachelor is hij aangenomen bij het Nuon Solar Team.


Op het Keizer Karel College geeft Jasper samen met een aantal andere teamleden een presentatie over de zonneauto van het Nuon Solar Team. Uiteraard nemen ze daarbij ook één van hun eerder gebouwde zonneauto’s mee. De studenten leggen onder andere uit hoe de bouw van de auto in zijn werk gaat en hoe de verschillende technieken in elkaar steken. Natuurlijk krijgen de leerlingen de mogelijkheid om bij de zonneauto te kijken en uitgebreid vragen te stellen aan hun voormalige schoolgenoot. Jasper hoopt, dat het zien van de zonneauto de leerlingen inspireert: 'Op de middelbare school vond ik de combinatie van verschillende vakken in sommige projecten al erg leuk, maar het was nog niet duidelijk wat ik er nou écht mee kan. Nu ik aan de TU Delft studeer en aan mijn zonneauto werk gaat er een wereld voor mij open. Ik hoop, dat ik dat ook aan de leerlingen kan laten zien zodat zij ook ontdekken wat er met de techniek mogelijk is.'

Het Nuon Solar Team, bestaat dit jaar uit 16 technische studenten. In oktober verdedigen zij tijdens de Bridgestone World Solar Challenge hun wereldtitel met hun zelfgebouwde zonneauto Nuna9. De Delftse studenten wonnen de race tot nu toe zes keer, waaronder de laatste editie van de race in 2015. Het parcours van ruim 3.000 kilometer loopt dwars door Australië, van Darwin naar Adelaide.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.