Bijgewerkt: 15 juni 2024

Het Odensehuis Amstelveen voor mensen met vergeetachtigheid is verhuisd

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
16-06-2023

Het Odensehuis - de ontmoetingsplaats voor mensen met beginnende dementie en hun naasten - is verhuisd naar de Bourgondischelaan 43. 'Een prachtige nieuwe grotere ruimte, met de nieuwste voorzieningen' - zegt Marijn van Ballegooijen (PvdA) wethouder Welzijn. Hij overhandigde vrijdag 16 juni 2023 symbolisch de sleutels van de nieuwe locatie aan welzijnsorganisatie Participe Amstelland én de bezoekers.Het Odensehuis ondersteunt mensen bij vergeetachtigheid of dementie. 'Voor mensen die te maken krijgen met vergeetachtigheid kunnen alledaagse dingen opeens een enorme opgave zijn. Boodschappen doen, rekeningen betalen of een abonnement opzeggen zijn niet meer vanzelfsprekend. Soms ontstaan hierdoor moeilijke situaties. Voor de persoon zelf maar natuurlijk ook voor de naasten, die opeens mantelzorger zijn geworden. Daarom is het goed om een plek te hebben, waar je steun kunt vinden. Het Odensehuis is zo’n plek' -aldus Marijn van Ballegooijen wethouder Zorg en Welzijn.

Manager Elena Nabatova van Participe is blij met het nieuwe onderkomen. 'Afgelopen 10 jaar was Odensehuis Amstelveen onderdeel van het Wijkcentrum Alleman. Een betere plek konden we niet wensen: midden in de wijk, omringd door fijne vrijwilligers en collega's, een prettige en veilige plaats voor mensen met beginnende vergeetachtigheid en hun mantelzorgers. Maar de ruimte in het wijkcentrum werd te klein, doordat de groep die daar kwam steeds groter werd. We keken uit naar de verhuizing. En nu is het zo ver. Het nieuwe Odensehuis is een mooie, grote ruimte met veel licht, midden in de wijk Randwijck. Wees welkom om te komen kijken en geef het vooral door aan de mensen die hier baat bij hebben.'

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2023)

Wethouder Marijn van Ballegooijen tijdens de feestelijke overhandiging van de sleutels op vrijdag 16 juni 2023 van de nieuwe locatie aan de medewerkers van welzijnsorganisatie Participe Amstelland en de bezoekers

Over het Odensehuis. Het Odensehuis is een inloophuis voor mensen met lichte dementie en hun naasten. Er zijn in Nederland Odensehuizen gevestigd in Amsterdam, Groningen, Vlissingen, Wageningen, Zutphen, IJmuiden en Utrecht. De naam Odensehuis is afgeleid van de Deense stad Odense, waar het initiatief voor zo'n inloopcentrum in 2001 ontstaan is. Vanaf nu is het Odensehuis aan de Bourgondischelaan van maandag tot en met vrijdag geopend van 09.30 - 15.30 uur.

Meer informatie. https://www.participe-amstelland.nu/odensehuis-amstelveen heeft u of iemand in uw omgeving te maken met geheugenproblemen of dementie? Dan bent u van harte welkom in het Odensehuis of bij de open inloopgroepen van Participe. Voor meer informatie over het Odensehuis, kunt u terecht bij Participe https://www.participe-amstelland.nu/odensehuis-amstelveen , odensehuis@participe.nu , 020-4412 401 / 06-1270 6001.

Voor mensen met vastgestelde dementie zijn er in Amstelveen nog meer mogelijkheden, zoals dagbesteding, individuele begeleiding of een activiteitencoach voor thuis. Voor meer informatie over deze mogelijkheden kunt u terecht bij Participe of het Amstelveenloket: amstelveenloket@amstelveen.nl  of 020-540 4911.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.