Bijgewerkt: 22 maart 2023

Het Phanos project in Westhove wordt toch afgebouwd

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
26-07-2012

Eind augustus 2012 start de afbouw van 180 woningen van gedupeerde kopers in de Amstelveense wijk Westwijk, Westhove. Door gezamenlijke inspanning van woningcorporatie Eigen Haard, gemeente Amstelveen en bouwbedrijf HSB Volendam is dit mogelijk gemaakt.

 westhove Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

De heren gaan symbolisch een groot gat dempen in Westhove


westhove Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

De toekomstige bewoners genieten van het theater


Het faillissement van projectontwikkelaar Phanos zorgde er voor, dat de toekomstige bewoners al maanden in onzekerheid leefden over de oplevering van hun woning. Door de vertraagde oplevering dragen vele bewoners dubbele lasten, of lopen tegen andere problemen aan. Daarnaast wonen de reeds zittende bewoners in een half opgeleverde wijk met braakliggende terreinen.

westhove Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Wethouder Ruimtelijke Ordening, John Levie (BBA): 'Het is voor de kopers ontzettend belangrijk, dat de mondelinge overeenkomst er is. Nu wordt het op papier gezet en nog fijngeslepen, maar alle drie partijen willen, dat het project rondkomt'


Maatschappelijk belang

De gemeente, Eigen Haard en HSB hebben zich tot het uiterste ingezet om aan deze onzekerheid een einde te brengen. Het doel van de drie de partijen is om er voor te zorgen, dat de woningen van de kopers zo snel mogelijk worden opgeleverd en dat de gehele wijk wordt afgebouwd.

westhove Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Jan van den Berg Jeths, vice voorzitter van wooncorporatie Eigen Haard: 'Toen Phanos failliet ging, hebben wij al gezegd, dat in het belang van de kopers en maatschappelijk belang de woningen zo snel mogelijk afgewerkt moeten worden. Eigen Haard, de bouwer HSB en de gemeente Amstelveen hun verantwoordelijkheid genomen om het project aan te kopen. Daarmee werd de garantie bereikt, dat het project wordt afgebouwd'


westhove Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

André Vos, algemeen directeur van HSB-bouw: 'Mondeling zijn wij er uit in grote lijnen, het convenant moet nog op papier gezet worden. Ik ga van er uit, dat het moet lukken!'


Voor het vlot trekken van de bouw hebben de drie partijen zich financieel ingespannen. Ondanks dat, weegt het maatschappelijk belang in deze situatie zwaarder. Vooral dat van de individuele kopers.

westhove Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

De woningen in Westhove zijn nog afgegrendeld, maar hopelijk krijgen de eigenaren de sleutels binnenkort in hun handen


Groene en ruime karakter van de wijk gegarandeerd

De gemeente ontvangt 4,5 miljoen minder aan opbrengsten. Desondanks zorgen de partijen er samen voor, dat de wijk volgens plan wordt afgemaakt. De groene en ruime karakter van de wijk blijft hiermee gegarandeerd.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.